Travsnack travforum


     Registrera
Luddes Krönika AB  


 Blaster - 2019-04-21 14:59:38
Kolgjini: Hoppas att de lärt sig en läxa

Stortränarens krönika om: • Imponerande loppen i Frankrike • Förbundet • Spelterminalerna

FOTO: LENA EMMOTH/TR BILD
TRAV
På Umåker var det för få spel­terminaler.
Vad som hände? Långa köer och ­irriterade besökare.
Till Romme i dag hoppas jag spel­bolaget tänkt om – och lärt sig en läx

I och med påsken är våren definitivt här. Massor med fina hästar börjar att ­visa upp sig. Så sent som under lång­fredagen i Karlstad vann Perfect Spirit på en låg 10-tid och hästarna börjar att springa fort nu.
I Frankrike fick vi också bevittna tävlingar i går.
Nye superstjärnan Face Time Bourbon vann – trots galopp.
Bold Eagle var struken i sitt lopp, men vinnaren av Prix de l’Atlantique, Looking Superb, blev inbjuden till Elitloppet efter en överlägsen seger. Här har tränaren Jean-Michel Bazire gjort ett fantastiskt jobb med en vanlig ”silverdivisionare”, som plötsligt är med i Elitloppet.

▪▪▪

Påsken innebär långledigt för många ­människor runt om i landet, givetvis även i Hästsportens Hus. Därför hade vi anmälningar till fyra olika tävlingsdagar i torsdags. Givetvis mycket jobb för den som sköter anmälningarna i stallarna, i detta fall Adrian i vårt stall. Mitt i all stress glömdes två kvalhästar bort. När han upptäckte sitt misstag ringde han sportavdelningen på Svensk Travsport och frågade om de kunde stoppa in hästarna i loppet.
Svaret? Nej.
Det här misstaget hade kunnat rättats till med ett par knapptryck som tagit 30 sekunder.
Men icke.
Och jag är inte ett dugg förvånad. För den arroganta stilen har funnits hos förbundet en lång tid. Då menar jag inte alla avdelningar, de flesta i Hästsportens Hus ställer alltid upp för oss aktiva. Men just inom sporten har vi ett stort och allvarligt problem.
Man tror att vi finns till för dem, i stället för tvärtom.
Jag trodde att ST:s nya ordförande, Marjaana Alaviuhkola, skulle börja röja ordentligt i leden när hon tillträdde, men det stannade vid ett namn …
Kanske nya vd:n som tillträder kan ta tag i det ordentligt, så att vi kan få ­saker och ting att fungera där uppe.

▪▪▪

V75 rullar på från bana till bana och så sent som i går var det Klosterskogen. En bana som såg urusel ut. I och för sig är det Klosterskogens egna tävlingar, men någon måtta får det väl vara om man ställer till med V75 och har sin största dag för året. Då kan man väl i alla fall prestera en bra bana åt hästarna?
I framtiden ser jag gärna att såna här banor definitivt inte får skylta med vårt största varumärke för svensk travsport: V75.

▪▪▪

V75 på Romme i dag och troligtvis ganska mycket folk på plats. Hoppas att ATG har lärt sig en läxa från Umåker och har fler spelterminaler på plats denna gång. Eller utgår man ifrån att det inte kommer något folk och därför skiter i att investera i fler terminaler?
Våra hästar är ­strukna, men vi är till­baka till nästa helg.
Glad påsk!