Travsnack travforum


     Registrera
Bort med luckorna?  


 Perra - 2019-05-08 18:33:17
Byggstart för nya Bergsåker idag!

I dagarna beslöt Norrlands Travsällskaps styrelse att trycka på startknappen till travbanans största publikområdessatsning på många år. Detta då delar av den nuvarande totohallen helt byggs om. Och redan idag startar arbetet.
  • Behovet av totokassor har minskat, bl.a. genom ökat mobilspel, det i sin tur ger oss ytor i befintliga lokaler att göra denna typ av nya moderna satsningar på, säger Bergsåkers travbanechef Jens Berglund.
Café Legend blir Legends
Totalt rör det sig om ett område på ca 500 m2 i den södra delen av dagens totohall som ska vara färdigställt redan till den 16 augusti. Dagens ”Café Legend” blir ”Legends”, en modern hyllning till banans många stjärnor. Denna del är tänkt att bli en ny mötesplats för hästägare, sponsorer och övriga gäster, med en lite mer elegant och lyxig känsla. Legends ska också kunna användas för privata tillställningar, temakvällar, utbildningstillfällen, företagsevent och föreningsträffar. Mobila enheter gör att Legends blir mycket flexibel, ena dagen kan den ha 250 st. sittande matgäster och nästa dag kan det vara en fullstor mässlokal.
Ny mötesplats
I totohallen utanför Café Legend blir det en lättsammare, mer chic stil, med lounger där allt från smårätter, drinkar från den nya baren eller ett gott kaffe kan förgylla besöket.
  • Antalet mötesplatser i samhället bara minskar, men vi tror att behovet av att träffas, mötas och umgås under trevliga former snarast ökar. Därför känns det fantastiskt bra att kunna presentera denna satsning som vi är övertygade om kommer att både attrahera nya besökare till Bergsåker, men även öka trivseln för våra befintliga gäster. Det ger oss också nya möjligheter vad gäller konferenser och mässor i modern, fräsch restaurangmiljö med plats för hela 250 personer, säger Norrlands Travsällskaps nye ordförande Leif Lindholm och fortsätter:
  • Tanken är självklart inte att dessa lokaler ”bara” ska kunna användas under våra tävlingsdagar, utan vi ser denna satsning som ett led i att göra anläggningen mera attraktiv för event och konferenser även vid andra tillfällen.
Huvudentreprenör för ombyggnationen blir Åkerlunds och invigningen planeras till tävlingsdagen den 16 augusti.
 
För ytterligare frågor, kontakta:
Travbanechef Jens Berglund                               Tfn. 070-3709080
Ordförande Leif Lindholm                                    Tfn. 070-6982700