Travsnack travforum


     Registrera
Jägersro / Solvalla  2019-05-15


 Perra - 2019-05-12 19:59:49
Mycket talar talar väl för att ALEGRA B (V86-3) bara blåser till ledningen med bra spår nu och årsdebuten avklarad  


 Perra - 2019-05-14 20:13:20
Hans G:s krönika

Gävle tar hand om uppladdningen på lördag men först V86

Måndag morgon och dags att ta fatt i en ny kul vecka. En Racing Lover har som bekant aldrig tråkigt…

Redan i kväll har vi en liten jackpot att spela om i Halmstad (V64) och när Solvalla tar över V64 i morgon är det jackpot igen Sedan är det V86 som vanligt på onsdag, en omgång som Solvalla delar med Jägersro.

Detta som en uppladdning inför helgen då vi har två höjdare att se fram mot; V75 i Gävle på lördag och på söndag årets första stordag på galoppen då det handlar om Pramms Memorial på Jägersro.
Helgen som gick var ju maffig med de kungliga loppen på Åby och Copenhagen Cup på Charlottenlund. Båda tävlingsdagarna genomförda i härligt väder och med kanonsport på banorna.
Danmark på söndagen nöjde jag mig med att njuta av utan att spela, men Åby kostade ju som bekant ett par kronor. Vi klev av med en tung duns redan i den första avdelningen när Conrads Rödluva förlorade.

Egentligen inte mycket att säga om den ”torsken” mer än att vi åkte dit hederligt mot en bättre häst, Acivated. Samma Acivated som har varit chanslös mot Rödluvan de två senaste starterna, nu senast i kvalet till Drottningens.

Jag utgår från att Ni blev lika överraskade som jag när Acivated blåste över Conrads Rödluva och försvann till överlägsen seger. Rödluvan som på inget sätt var dålig, det var luft ner till resten av finalfältet. Det var den där Activated som var för jäkla bra!

Det är alltid lätt i efterhand, men visst låste jag alldeles för tidigt upp vårt system kring brakfavoriten i den första avdelningen. Hade jag tänkt större och garderat första avdelningen garanterar jag att Acivated kommit med på fyra-fem hästar. Och resten var det ju faktiskt inga problem med.

Goops Lesperanza var en tänkbar alternativ spik, hon var ju som väntat pinsamt överlägsen varje meter av loppet, liksom såklart Mellby Club som jag har hållit på och tjatat om i flera veckor innan vi nu äntligen fick betalt. Men att komma på att vi skulle gardera Conrads Rödluva var jobbigare…

Nåväl. Jag slickade såren under söndagen tillsammans med topploppen i Danmark, lite galopp från Frankrike och Longchamp (kanonrace som ATG bjuder på varje söndag varvat med Liven) och så lite koll på den där killen Kinhult som skrällvann British Masters efter en minst sagt dramatisk avslutning.

Nu fullt fokus på det som skall hända de närmaste dagarna. En lirare lyckades hitta alla åtta vinnarna på V86 förra veckan. Det ser minst sagt svårt ut även den här veckan…
Här mina tidiga funderingar inför V86 onsdagen den 15 maj 2019, Jägersro och Solvalla.

Avdelning 1: Jägersro inleder med ett sprinterlopp som vid en första anblick ser olösligt ut. Team Lugauers toppform håller i sig. Här har 2 Bernts Ulrika fått ett smaskigt läge och får första strecket. Marc Elias är en toppdriver som alltid tar hand om sina chanser. Andra tidiga i detta vidöppna lopp är Untersteiners 6 Sandsjöns Enzo och 9 Loquito Star som kommer från ett annat formstall. Nya italienskan Verita Chuc S.M. är såklart jättesvår att sätta in, hon är loppets riktiga joker.

Avdelning 2: Ett varv längre och enbart ston bakom startbilen handlar det om när Solvalla tar över. Jag fastnade först för finskan 5 Lil Belinda som har både läge och toppkusk ombord (jag gillar Haugstad, han kan vinna Elitloppet om två veckor…). 2 Lullaby S.I.R. är också tidig liksom 7 Quite Nice. Tre fina hästar som haft otur i spårlottningen är 10 Thelma de Glatigne (Adielsson!), 11 Beautiful Bacardi (Kontio!) och 12 Tro Lo Lo (Kim Eriksson). Dom räknas ändå…

Avdelning 3: Ny rysare på Jägersro, nytt sprinterlopp, ston och dessutom ett lärlingslopp. Jag återkommer till team Lugauer och Marc Elisa som här skickar ut 4 Alegra B med bra chans. Till och med en tänkbar spik om man har svårt att få ihop systemet. Men det är klart att 1 Vichy Grif har både läge och toppkusk ombord och 7 Alicia Bore är bra. 9 Sincerely Face är lite utlämnad men det är en stor fin häst och hon har Dante Kolgjini i sulkyn. Spika Er ur loppet eller gardera ordentligt.

Avdelning 4: Två hästar höjer sig över mängden när det är sprinterdistans igen, nu på Solvalla. Både 2 Twice Kronos och 4 Alone hade tur i spårlottningen och det skulle förvåna om inte dom två gör upp om det här. Det blir inte sämre av att dom körs av två av landets bästa kuskar. Petter Lundberg låter Ulf Ohlsson få chansen bakom sin stjärna Twice Kronos medan Kihlström åter kör Alone. 12 Charlock Wiking är väl bortlottad, eller hur…

Avdelning 5: Hästar utspridda på tre volter, 2140 meter är grunddistansen. På startvolten tycker jag att 2 Majah Winner har bäst chans. Hon tar väl ledningen som vanligt och försöker sedan dra musten ur konkurrenterna. 20 meter bakom Majah hittar vi en bra dansk häst som heter Alonso Caesar och med dubbla tillägg 12 Kung Edward som jag tror kommer att trivas extra bra med Adrian Kolgjini i sulkyn. Loppet kostar minst tre streck.

Avdelning 6: Sprinterdistans igen på Solvalla men nu voltstart. Jag är inte imponerad av någon av de fyra som står på startvolten, men 20 meter bakom hittar jag 11 Lukas Zaz som hade turen att dra ett springspår. När dessutom Kevin Oscarsson tar hand om styrningen är saken klar för min del. Spik!

Avdelning 7: Jägersro avslutar med ett lopp över dryga tre varv med hästar på tre volter. 6 Partizan Face har varit ute i hetluften men inte fått mycket ned sig. Här går han ner lite i klass och gillar som bekant distansen. Det måste vara en toppchans! På startvolten hittar vi Johan Untersteiners 1 Crown Prince W.W. och 20 meter bakom fina italienskan 4 Sinfonia d´Amore. Garderar Ni Kolgjinis favorit kan det räcka med tre streck.

Avdelning 8: Avslutningen på Solvalla handlar åter om sprinterdistans och ett tänkbart skrällopp. 6 Pablo Andover svarar ibland för fina prestationer över just sprinterdistans. Han är tidig för mig liksom 5 New Steel som sannolikt blir loppets favorit. Luringen hittar vi i andra ledet bakom startbilen – 9 Vincent Chase. Det känns ändå som att det kan hända något i det här loppet, tänk på att spara några extra streck till det här loppet. Perra - 2019-05-14 20:14:55

 Perra - 2019-05-14 20:22:34
Se 8Rätt nedan med Per Skoglund och Mattias Spante 
 Perra - 2019-05-14 20:32:13
Klicka på lilla bilden nedan 2ggr om ni ser dåligt och vill ha en större bild

travsnack travforum

travsnack travforum


Redigerat: 2019-05-14 20:35:30

 Perra - 2019-05-14 20:42:26

 Perra - 2019-05-14 22:13:09
Rippat lite videos från en Dansk sida bara för att ATG är så jävla dåliga på att lägga upp lopprepriser på utländska hästar! 
Jag försöker lägga upp lopprepriser nedan allt eftersom på dessa utländska lottohästar som ATG ger oss! 

V75-1:

1 JETSET ONION (två senaste loppen nedan)

190504 Bornholm (Vinst)

190420 Bornholm (Vinst  Perra - 2019-05-15 01:27:53
Såg ni honom senast? Stormvarning på V86

Nybrink synar V86-omgången lopp för lopp • Onsdagen den 15 maj

Micke Nybrink synar V86-omgången. Beautiful Bacardi är en rysare.
FOTO: MARIA HOLMÉN/TR BILD
Micke Nybrink synar V86-omgången. Beautiful Bacardi är en rysare.
TRAV
Jag påstår inte att det är fina lopp, tvärtom.
Sämre än så här blir inte en onsdag i maj.
Men jag vill också säga att spelet kan vara bättre än någonsin.
V86 i den här tappningen är bara för oss som kan trav.


Okej, det är kontrasterna som gör festen. Vi får se det så. För att slungas in i den här V86-omgången blir samma chock som att komma från en lyxkryssning i Karibien och kliva på en ostädad Finlandsfärja efter en 24-timmars med fri sprit.
Vad jag vill ha sagt är att sporten inte är grejen, vi spelar och kan väl i stället prata om att det är Elitloppet snart? Många kommer försöka fuska sig igenom analysen, inte vi – vi greppar ner på styret, hukar för motvinden och kör.
 V86-1: Sandsjöns Enzo går ner i klass, mötte ju för fasen Campo Bahia i ett kval till Kungapokalen senast, och är motiverad favorit. Din Lymmel öppnar blixtrande och är given, glöm senast, medan Chocolate Toll höll tappert i dödens senast. Ta också med Bernts Ulrika som var fin senast och nioårige Loquito Star som tänt till hos Laura Myllymaa.

Borde älska allt med loppet

 V86-2: Lullaby S.I.R. är en betonghård dam som borde älska allt med det här loppet. Över upploppet går det inte att snacka med henne, då ska hon bara förbi. J.J. är också distansgynnad och vann på ren råstyrka senast.
Lil Belinda är det där finska stoet som brukar skrälla på V86. Insatserna i Finland på slutet är vassa, tas på med allt.
Och ni såg väl Beautiful Bacardi senast? Kolla själva. Stormvarning.
 V86-3: Alegra B. comebackade efter nästan ett års paus senast och gick starka sista 800 från kön.
Här, på hemmaplan, tar hon spets och sen är det slut. Som fan. Eller så löser Marc Elias uppgiften på ett annat sätt. Hur som helst, spiken känns given.
 V86-4: Bra lopp där jag skjuter vilt och tippar Moa Margunn etta. Hon är svår att hinna ikapp från spets.
Annars är Alone, Twice Kronos och framför allt Charlock Wiking säkert bättre hästar men kort distans och snabb bana gör att Gotlandsstoet är det roliga budet.

6–0, 6–0, 6–0?

 V86-5: Alonso Caesar möter ett gäng som han sopar banan med. Det borde bli 6–0, 6–0, 6–0, så att säga. Om han är i form? Vi får kolla upp det.
Under tiden är Majah Winner riktigt rolig. Hon är ospelad men bra och kan leda hela vägen. Jag lovar.
 V86-6: Lukas Zaz kan ni spika, det blir ingen utskällning från min sida om ni väljer det alternativet. Senast slog han av Twinkle Kronos efter ett starkt upplopp.
De här är 40 meter sämre. Jag vill ändå ha med vindsnabbe Captain Simcoe (kolla senast) och finska After Eight som kan spetsa, hon är inte helt iskall faktiskt.
 V86-7: Crown Prince W.W. satt fast i debuten för Johan Untersteiner och blir hårt betrodd. Jag väljer ändå att spika emot.
Över tre varv betyder inte tilläggen särskilt mycket och Prosperous står perfekt till i ett litet fält.
Han var duktig trea i ett tufft gäng i Danmark senast och möter inte alls 
samma motstånd nu. Jag tror att han vinner ganska lätt.
 V86-8: Varning för Pierre. Ni kanske minns hur bra han var våren 2016? Han slog där bland annat Slide So Easy i ett lopp på Åby. Comebacken var fin och nu kommer han att vara mycket bättre, enligt tränaren.

 Nybrinks 3 hetaste:

1. 12 Beautiful Bacaradi (Solvalla, V86-2)
Såg pånyttfödd ut senast. Måste passas tidigt.
2. 5 Moa Margunn (Solvalla, V86-4)
Ospelad startkanon, drömläge. Slinker undan?
3. 8 Prosperous (Jägersro, V86-7)
Bra i hårt danskt gäng senast. Borde vinna nu.

 Micke Nybrinks V86-system

V86-1: 6–5–10–2–9–7 (res 1–4)
V86-2: 2–5–4–12–10–6 (res 11–7)
V86-3: 4 Alegra B. (res 1–7)
V86-4: 5–4–2–12–10–6–8 (res 1–3)
V86-5: 6–2 (res 9–12)
V86-6: 11–4–3 (res 12–6)
V86-7: 8 Prosperous (res 1–6)
V86-8: 4–3–6–5–9 (res 1–11)
7 560 rader/1 890 kronor
 Andreas - 2019-05-15 13:39:07

Ja , Lugauer har ju fin stallform och spår 4 har bra vinst%
Spiiiiik! :)


I avdelning  2 tycker jag 7 Quite Nice är intressant. Andra starten iår. Första på 2640m vad jag kan se.
Tycker han va fin slutet förra året, tror det kan gå bra idag. 3% taget varje dag i veckan =)Ursprungligen skrivet av: Perra

Mycket talar talar väl för att ALEGRA B (V86-3) bara blåser till ledningen med bra spår nu och årsdebuten avklarad   


Redigerat: 2019-05-15 13:46:14

 Andreas - 2019-05-15 14:26:59
Expressen:

Två troliga 

6 Alonso Caesar
Sticker ut i V86-5. Svårlöst om man inte spikar.
5 New Steel
Har uppåtform och bra chans att leda hela vägen i V86-8.

Två roliga

5 Moa Margunn
Startsnabb, formstark, och perfekt spår i V86-4. En procent är för lite. 
3 Zefiro Dei Cedri
Bra intryck senast. Miljonskräll i V86-7.

Två avslag

2 Lullaby S.I.R.
Har varit struken sedan senast. För mycket betrodd i ett öppet V86-2.
2 Twinkle Kronos
En storfavorit som aldrig lyckats gå felfri i bilstart är en favorit i fara i V86-4.


Expressen V86 med Julia Björklund


 Spiken - 2019-05-15 15:35:22
Öga, rank senare Gabba - 2019-05-15 15:41:24

 Perra - 2019-05-15 16:09:38
AB Intervjuer och Tips

V86-1 1 640 m, auto

1 Jetset Onion (Kenn Christoffersen) har tagit två raka segrar. Möter tuffare motstånd den här gången men har ett bra spår och jagar en vettig slant härifrån.
2 Bernts Ulrika (Marc Elias) var kanonfin i senasteloppet och gick riktigt bra sista 800 metrarna. Perfekt läge och har blivit ­mycket startsnabbare. Från ledningen är det en bra segerchans men hon ska räknas även annars om det blir bra tempo, säger Marc Elias.
3 Verita’ Chuc S.M. (Francesco Castelluccio) ­STARTAR EJ
4 Staro Kipling (Stefan Persson) är lite väl en­taktad och har svårt att få till det i loppen. Jag provar att få honom rappare nu och kör barfota runt om för första gången, men jag tror inte han är aktuell för något förvandlingsnummer, säger Lars I Nilsson.
5 Din Lymmel (Thomas Uhrberg) verkar allt bra med. Varit startsnabb och jag hoppas att han ska kunna vara med långt fram här, säger Peter U Andersson.
6 Sandsjöns Enzo (Johan Untersteiner) var vi mycket nöjda med senast. Inte så startsnabb men tränar bra. Barfota, norskt och ­vanlig vagn, säger Ales Pavsic hos Johan Untersteiner.
7 Eclipse Am (Adrian Kolgjini) gick jättebra senast och det var ett fall ­framåt och allt är bra efteråt. ­Lite väl långt ut på vingen nu men han ska ändå inte vara helt borta, säger Simon Helm hos Adrian Kolgjini.
8 Quick Vald (Christoffer Eriksson) ser fin ut och har tävlat på bra. Det är en bra häst som är tillbaka i sin vanliga klass och här räcker han bra. Det är bara 
köra framåt härifrån och jag återgår till bakskor, säger Christoffer Eriksson.
9 Loquito Star (Christian Fiore) går framåt och jag hoppas han ska vara bland de tre så han får poäng inför en tilltänkt V75-start 1 juni, säger Laura Myllymaa.
10 Chocolate Toll (Peter Ingves) gjorde ett mycket bra lopp senast som tvåa på Åby där han gick ett nytt rekord. Har en svår uppgift härifrån men blir det lite körning så kan han vara med och slåss om en platsplacering den här gången. 
11 Verona Brodda (Joakim Lövgren) känns bra i träningen men spåret är inte så bra och det blir nog svårt för henne härifrån den här gången, säger Bernardo Grasso hos Joakim Lövgren.
12 Mellby Guard (Peter Untersteiner) är på gång och känns fin men nu fick han dessvärre spår tolv och det gör att det blir jobbigt, säger Peter Untersteiner.

 Rank och V86-procent

RANK ATG
6 Sandsjöns Enzo 30
2 Bernts Ulrika 10
7 Eclipse Am 6
5 Din Lymmel 15
10 Chocolate Toll 14
9 Loquito Star 7 
8 Quick Vald 2
1 Jetset Onion 8
4 Staro Kipling 2
11 Verona Brodda 1
12 Mellby Guard 1

 V86-2 2 640 m, auto

1 Livinginmydream (Kevin Oscarsson) har fått ett smygläge och jag är nöjd om han tjänar lite pengar, säger Jim Oscarsson.
2 Lullaby S.I.R. (Niclas Benzon) har vi kört 1.18/1 600 meter i jobb med men hon är alltid lite tråkig i jobben. Går med skor och ­sula fram och barfota bak. Distansen bör vara en fördel, säger Anna Björlin.
3 Kyrkebys Rut (Claes Sjöström) känns så bra som hon kan kännas. Har ett bra utgångsläge och det ser ganska jämnt ut. Hoppas vi kan vara en dunderskräll och jag tror vi kör ­barfota runt om och med jänkarvagn, säger Stefan Adman.
4 J.J. (Carlos Söderström) har gjort två bra lopp i år och senast vann hon på ett rejält vis. Duger gott i klassen och ska streckas tidigt.
5 Lil Belinda (Kenneth Haugstad) har inte startat på ett tag och det kan fattas litegrann, men hon är fin i jobben. Har bra spår och går med samma utrustning. Hon är min bästa chans på V86, säger Jyrki Filatoff.
6 Bechamel (Örjan Kihlström) galopperade kort efter start senast när hennes huvud touchade i en kusk. Tränar normalt och hon kan spurta bra till slut med rätt lopp, säger Pär Pergenius hos Daniel Redén.
7 Quite Nice (Per Lennartsson) känns fin i träningen och borde ha gått framåt. ­Lite lång distans men får smyga och känns inte jättehet, säger Marcus Sundberg hos Per Lennartsson.
8 Sheilah Laday (Peter G Norman) har ett tufft utgångsläge. Skräll med klaff.
9 Kiss Me Kate T.J. (Ulf Ohlsson) är jag väldigt nöjd med i jobben. Har ett bra ­läge och brukar kunna avsluta bra. Lite optimistisk, säger Patrik Jacobsson.
10 Tina Gel (Kajsa Frick) tränar bra och jag ­provade barfota runt om i ett jobb och det föll väl ut så det blir så nu för första gången. Går med helstängt, jänkarvagn och hon är en platsluring, säger Kajsa Frick.
11 Thelma de Glatigne (Erik Adielsson) verkar allt bra med. Hamnar hon bra till och har lite flyt så kan hon nog vara där framme, säger Anna-Karin Rundqvist.
12 Beautiful Bacardi (Jorma Kontio) verkar fin som bara den och gick jättebra senast. Lite lång distans nu, säger Stefan Melander.
13 Tro Lo Lo (Kim Eriksson) var väldigt brunstig senast och det påverkade henne negativt. Tar av käken nu och sätter på ett helstängt huvudlag och jänkarvagn, säger Emelie Persson.

 Rank och V86-procent

RANK ATG
11 Thelma de Glatigne 15
6 Bechamel 21
4 J.J. 18
2 Lullaby S.I.R. 19
7 Quite Nice 4
12 Beautiful Bacardi 
5 Lil Belinda 10
8 Sheilah Laday 1
3 Kyrkebys Rut 1
13 Tro Lo Lo 1
10 Tina Gel 3
1 Livinginmydream 1
9 Kiss Me Kate T.J. 1

 V86-3 1 640 m, auto

1 Vichy Grif (Peter Zadel) har varit jättefin en längre tid. Fick dödens senast och det gillar hon inte längre. Några bra emot men inte så tokig själv. Är startsnabb om man vill och hon går bra både i ledningen och bakifrån, säger Sofia Aronsson.
2 Miss Pixel (Sebastian M Nilsson) ser det spännande ut för tycker jag. Tufft motstånd men när hon ­springer hela vägen så är hon bra, säger Marcus Jönsson.
3 Pearl Face (Markus Niklasson) gillar inte kladdig bana och hon fick en trött häst i knäet i senaste starten och då var loppet över. Tränar fortsatt bra som inför segern så hon är i ­lika bra form för dagen. Hon kommer säkert göra ett bra lopp, säger Markus Niklasson hos Marcus Lindgren.
4 Alegra B. (Marc Elias) var vi nöjda med i senaste loppet och hon gick bra på upploppet med tanke på att hon varit borta ett bra tag. Tränar fint och hon ska ses med en klar segerchans här, säger Marc Elias.
5 Chiquitita Diablo (Henriette Larsen) var inte bra senast men vi hittade inga fel så vi provar här igen. Det blir inga ändringar, säger Peter Untersteiner.
6 Melissa Montoya (Tyler Mifsud) gillade inte riktigt banan i den senaste starten. Ser bra ut i träningen och vi hoppas att hon öppnar bra här och kan ta en plats, säger Bernardo Grasso hos Lövgren.
7 Alicia Bore (Christian ­Fiore) känns normal i träningen. Får försöka komma till ledningen och jag tror hon är med och gör upp om det, säger Ulf Borekull.
8 Global Tenderness (Victor Rosleff) vann ett breddlopp sist, vi var nöjda. För­söker nog öppna härifrån och distansen gillar hon men spåret gör att man inte kan vara allt för entusiastisk, säger Jerry Riordan.
9 Sincerely Face (Dante Kolgjini) har bra fart i sig och kan en hel del men utgångsläget missgynnar henne nu då hon är snabb ut från start. Det blir nog tufft att vinna loppet men utan strul på vägen så kan hon tjäna fina pengar här.
10 Aqua de Vie (Jan Hansen) har okej form men har haft lite svårt att räcka till i klassen i Sverige. Det blir inga ändringar den här starten, säger Steen Juul.
11 Party Lane (Preben Sövik) var riktigt bra i några starter tidigare under året men senast var hon ­sämre och formen är således ett frågetecken. Har ­dessutom lottats till ett svårt utgångsläge så det blir svårt att blanda sig i någon segerstrid den här gången.

 Rank och V86-procent

RANK ATG
4 Alegra B. 67
7 Alicia Bore 12
1 Vichy Grif 11
5 Chiquitita Diablo 2
3 Pearl Face 1
9 Sincerely Face 2 
6 Melissa Montoya 2
8 Global Tenderness 1
10 Aqua de Vie 1
2 Miss Pixel 1
11 Party Lane 0

 V86-4 1 640 m, auto

1 Mill Ultra (Niclas Benzon) känns fin och tränar på bra. Vi hoppas han ska vara med där framme och det kan bli helstängt den här gången, säger Jenny Eriksson.
2 Twice Kronos (Ulf Ohlsson) är åtgärdad efter senast och känns bra i träningen. Galopperat i autostart båda gångerna men vi får prova en bilprovstart innan tävlingarna, säger Petter Lundberg.
3 Xylona G.T. (Per Lennartsson) är nog i sitt livs form och gick jättebra i det senaste loppet. Har ett Bra spår och distans och vi sätter på en jänkarvagn och ett helstängt huvudlag. Hästen kan vara ett outsiderbud, säger Marcus Sundberg hos Per Lennartsson.
4 Alone (Örjan Kihlström) verkar allt bra med och han känns normal i jobben. Blev skrämd i omstarten senast och var inte sig själv i loppet. Tror distansen passar honom och vi testar barfota runt om, säger Pasi Aikio.
5 Moa Margunn (Kaj Widell) har jag goda förhoppningar på även om det är svåra motståndare. Snabb ut och jag hoppas på ledningen för att vara där så länge som möjligt, säger Gunnar Hermansson.
6 Scotch Brodde (Kim Eriksson) har mognat både mentalt och fysiskt och gjorde det riktigt bra senast. Skulle vi få lite ryggar i andraspår är han med och krigar om en plats där framme. Eventuellt blir det en svensk jänkarvagn, säger Stefan P Pettersson.
7 Titan Igiro (Ville Karhulahti) är det bra med men kom lite väl långt ut på vingen. Får svårt komma till då han inte är så startsnabb, säger Thomas Franck.
8 Venerdi (Anders Eriksson) övertygade inte senast och måste vara klart ­bättre för att räcka till här. Har dessutom tufft utgångsläge.
9 Imakeyouproud (Torbjörn Jansson) har ­varit bättre på slutet och går ­säkert framåt med ­loppen. Med lite tur kan han ta en framskjuten placering, ­säger Anneli Ekman.
10 Emotion Man (Jorma Kontio) smyger med och jagar pengar den här gången.
11 ­Anddontsayitsover (Kevin Oscarsson) är ­faktiskt bra och har tränat bra länge men inte fått till det. Det var synd med läget, säger Jim Oscarsson.
12 Charlock Wiking ­(Magnus Jakobsson) har gått bra och blev fast senast med krafter kvar i mål. Ser inte ut som något hett bud från det här läget och jag kör lite på chans. Eventuellt går han barfota fram, säger Magnus Jakobsson.

 Rank och V86-procent

RANK ATG
4 Alone 20
3 Xylona G.T. 1
2 Twice Kronos 57
5 Moa Margunn 1
1 Mill Ultra 4
12 Charlock Wiking 
6 Scotch Brodde 6
8 Venerdi 1
10 Emotion Man 2
11 Anddontsayitsover 0
9 Imakeyouproud 0
7 Titan Igiro 0

 V86-5 2 140 m, volt

1 Tipp Off (Peter Ingves) är en häst som jagar karriärens första seger men den lär knappast komma den här gången. Måste vara nöjd med en slant.
2 Majah Winner (Bo Örberg) känns bra i jobben. Jag har inte sämre häst än någon annan här och det blir samma utrustning som tidigare, säger Bo Örberg.
3 Hard Bargain (Christoffer Eriksson) är det ett tag sedan han startade så kan behöva lopp. Han kan vara med bland de fem främsta, säger Ronny Jönsson.
4 O.M.Faststeep (Marc ­Elias) var lite blek senast men behövde nog det loppet och jag vet hon tränat på bra. Hoppas hon ska gå bättre nu och brukar vara kvick ut. En platschans i första hand, säger Marc Elias.
5 Field Ås (Peter Untersteiner) är mycket jobbat men räcker inte riktigt till och vi är nöjda med sista pengarna. Går barfota runt om och helstängt huvudlag, säger Patrik Radsten.
2 160 meter: 
6 Alonso Caesar (Jörgen Sjunnesson) är bra för det här loppet. Ska räknas med en mycket bra segerchans.
7 Speedy Sallöv (Håkan Jonsson) är pigg och glad, håller fin form. Med vettigt lopp så kan han vara med, säger Håkan Jonsson.
8 Black Beluga (Thomas Linder) STARTAR EJ
9 Dream of Nature (Staffan Nilsson) går inte så bra bakifrån och ska helst gå i ledningen. Tar det här lite som ett test och jag plockar av honom käken och så kör vi barfota runt om, säger Staffan Nilsson.
10 Vital (Thomas Uhrberg) STARTAR EJ
2 180 meter: 
11 Eagle Shot (Lee Nimåker) gjorde det bra som tvåa senast och med det loppet i kroppen bör han vara ännu bättre. Ändå en svår uppgift här och det blir tufft att räcka till mer än pengar.
12 Kung Edward (Nicklas Dyrberg) var inte så bra förra gången som jag hade förväntat mig. Det känns som han är på gång och den stora skillnaden nu är att han går barfota runt om den här gången. Behöver lite flyt under vägen så kan det gå, säger Nicklas Dyrberg
13 Dollar Boko (Stefan Persson) är behandlad sedan senast och känns fin. Tror han är bättre i monté men blir inte förvånad om han är där framme, säger Christian Drottmar.
14 Pilevallas Krabat (Mats Andersson) har inte imponerat och ska normalt inte ha något med slutstriden att göra här.

 Rank och V86-procent

RANK ATG
6 Alonso Ceasar 45
13 Dollar Boko 11
2 Majah Winner 7
9 Dream of Nature 20
4 O.M.Faststep 2
12 Kung Edward 4 
11 Eagle Shot 1
3 Hard Bargain 1
5 Field Ås 3
7 Speedy Sallöv 1
1 Tipp Off 2
14 Pilevallas Krabat 0

 V86-6 1 640 m, volt

1 Golden Road (Dick S Jansson) var jag jättenöjd med i den senaste starten. Distans och utgångsläge gillar han och jag hoppas han ska vara bland de tre främsta, säger Dick S Jansson.
2 Balbina Rich (Torbjörn Jansson) la vi om träningen för i vintras och har svarat jättebra på det. Fungerade bra på barfota så det fortsätter vi med. Är lite smyg­optimistiska och kan hugga om en tredje-fjärdeplats, ­säger Torbjörn Engdahl.
3 After Knight (Kenneth Haugstad) tränar på bra och jag tror han kan gå en 14-tid här. Han är startsnabb och kan nog ta ledningen men vi får se hur Kenneth gör, ­säger Jyrki Filatoff.
4 Captain Simcoe (Per ­Lennartsson) gick jättebra efter galopp i senaste starten. Verkar som han spänner sig och får det inte riktigt att stämma i loppen. Tränar jättebra men får hoppas han sköter sig i första hand, ­säger Markus Niklasson hos Marcus Lindgren.
1 660 meter: 
5 Luna Nera Doc (Petter Karlsson) STARTAR EJ
6 B.B.S.Day Dream (Ulf Ohlsson) får Ulf Ohlsson i vagnen vilket är intressant. Tänkbar i ett öppet lopp.
7 Dominator D.T. (Magnus Jakobsson) fick ett snällt lopp i senaste starten och avslutade rappt. Verkar gått framåt och är snabb ut. Kanske behöver något lopp till innan toppformen. Barfota bak och helstängt huvudlag, säger Rikard Lindh.
8 Dashing Kimberley (Wiktor Kylin-Blom) skötte sig bra sist och har tagit loppet bra. Kommer hon iväg är hon nog med bland de tre, säger Sören Andriainen.
9 Emerald Boko (Erik Lindegren) är ute på en bra distans men söker efter form, säger Erik Lindegren.
10 Charmant Hornline (Emilia Leo) jagar pengar.
11 Lukas Zaz (Kevin Oscarsson) känns som han har full form full och ett bra läge. Naturligt startsnabb och provas nog köra i ledningen om vi kommer dit. Går med skor runt om, ­säger Fredrik Linder.
12 Sean Banan (Örjan ­Kihlström) har ett lite tråkigt spår över distansen. Kul prova sulkylopp och jag tror han gör ett bra lopp. ­Sätter på ett can’t see back så han blir lite mer laddad, säger Patricia Gordin.
13 Mill Zo (Carlos Söderström) får normalt svårt.
14 On Stage Indika (Jorma Kontio) känns mjuk och fin. Är inte sämre än de andra men har nog det sämsta läget, säger Kåre Axelsson.

 Rank och V86-procent

RANK ATG
11 Lukas Zaz 47
4 Captain Simcoe 8
6 B.B.S.Day Dream 14
1 Golden Road 2
12 Sean Banan 14
3 After Knight 1
14 On Stage Indika 5
10 Charmant Hornline 1
8 Dashing Kimberly 2
7 Dominator D.T. 1
9 Emerald Boko 1
13 Mill Zo 1
2 Balbina Rich 1

 V86-7 3 140 m, volt

1 Crown Prince W.W. ­(Johan Untersteiner) ­kändes väldigt bra i första starten för oss men blev fast den gången. Distansen nu är ett plus här. Kommer att gå barfota, med halvstängd norsk och en ­vanlig vagn, säger Ales Pavsic hos Johan Untersteiner.
2 Leopardi (Jörgen Sjunnesson) gjorde det bra i ­senaste loppet på ­Jägersro efter en kortare start­galopp. Gången innan så var han klart duktig som tvåa på Åby. Han har visat fin form ett tag nu och är inte alls så tokig. Härifrån lär han få ett fint lopp och kan vara en jätteskräll att se upp med i det här loppet.
3 160 meter: 
3 Zefiro Dei Cedri (Joakim Lövgren) hade lite otur i det senaste loppet, jag var beredd att attackera men han tappade lite fokus och var inte perfekt i aktionen i slutsvängen. Han spurtade bra till slut och jag tycker han är i riktigt bra form. Tror att han gör det bra över distansen och han kan vara bland tre, säger Bernardo Grasso hos Joakim Lövgren.
4 Sinfonia d’Amore (Peter Untersteiner) löper jämnt och bra och hon ­spurtade jättebra i senaste starten. Tror att hon går bra igen men det kan bli tufft att räcka till vinst. Inga ändringar, säger Ronny Palm.
5 Flash Teemer (Peter Ingves) har inte imponerat på slutet och formen känns som ett frågetecken. Har endast vunnit tre av 69 lopp och det känns inte som någon het segerkandidat här.
3 180 meter: 
6 Partizan Face (Adrian Kolgjini) blev det startgalopp för senast och den starten är bara att glömma. Han är pigg och glad i jobben och jag tycker det är vår bästa chans på V86 den här gången. Möjligen blir det en vanlig vagn, säger Simon Helm hos Adrian Kolgjini.
7 Cantona Mearas (Stefan Persson) var ute i monté senast och gick fullt godkänt som trea på Kalmar. Gången innan visade han inget speciellt i sulkylopp på Åby. Han klarar distansen bra och härifrån kommer han kunna smyga med och få ett fint lopp men det blir ändå svårt att blanda sig i segerstriden och i första hand så får man nog jaga en vettig slant den här gången.
8 Prosperous ­(Christoffer Eriksson) gjorde det bra i den senaste starten. Han fick en dryg sista sväng och det blev lite för långt fram den gången. Är bra i ordning och är stark och rejäl. Gör troligen ett bra lopp här, sedan vågar jag inte säga hur långt det kommer räcka nu, säger Markus Niklasson hos Marcus Lindgren.
9 Surprise Power (William Ekberg) STARTAR EJ

 Rank och V86-procent

RANK ATG
8 Prosperous 11
1 Crown Prince W.W. 30
6 Partizan Face 30
4 Sinfonia d’Amore 17
2 Leopardi 3
7 Cantona Mearas 4
3 Zefiro dei Cedri 4
5 Flash Teemer 1

 V86-8 1 640 m, auto

1 Raise Broline (Erik Adielsson) känns som hon är på rätt väg. Är bra men jag tycker motståndet den här gången är tufft och blir lite förvånad om hon vinner, säger Ingemar Holm
2 Sentence Ås (Ulf Ohlsson) gör sin sista start nu. Jag tror inte hon vinner men att hon gör en bra prestation. Går barfota, helstängt och med multicam-vagn, 
säger Mikael Cedergren.
3 Pierre (Kim Eriksson) har ett bra läge och var bra i årsdebuten. Det känns som han börjar hitta den där formen som han hade när han var bra. Barfota fram och 
lite mer grepp i bakskorna, säger Per K Eriksson.
4 Counterfeightr (Per ­Lennartsson) har fått ett passande utgångsläge och distansen passar också. Har lite förhoppningar att han är med och hugger om det och på förhand är det han som har de bästa förutsättningarna för att vinna av våra på V86. Eventuellt bike, säger Markus Niklasson hos Marcus Lindgren.
5 New Steel (Claes Sjöström) brukar öppna riktigt skapligt och jag tycker han gjorde det bra bakifrån senast. Är mycket bättre om han får vara med där framme, säger Claes Sjöström.
6 Pablo Andover (Bengt L Axelsson) var jag nöjd med senast och jag tror han blivit lite bättre med det. Får inrikta oss på en hygglig slant, säger Bengt L Axelsson.
7 Alvena Uni (Kaj Widell) ska gå med skor den här gången men det har ­ingen större betydelse för henne. Ska kunna vara med en bit fram utan att jag tror hon har chans att vinna, säger Mikael Cedergren.
8 Pastell Tilly (Peter G Norman) avslutade vettigt senast och kan en del i grunden. Nu har hon lottats till ett iskallt utgångsläge och det krävs mycket tur under vägen för att kunna slåss om segern. Får jaga en hygglig slant i första hand.
9 Vincent Chase (Örjan Kihlström) blev lite generad i den senaste starten. Hästen känns väldigt bra i jobben och har ett ganska bra utgångsläge för honom, 
säger Stefan Melander.
10 Earl Variera (Kevin ­Oscarsson) kan behöva lopp men han tränar bra. Eventuellt blir det skygglappar här och utan framskor, säger Stefan Melander.
11 Star Costashorta (Jorma Kontio) STARTAR EJ
12 Radagast (Oskar J Andersson) är allt bra med men startspåret ställer ju till det och det krävs mycket tur härifrån. Jag hade trott på en jättebra chans från ett annat utgångsläge, säger Fredrik Tengstad.

 Rank och V86-procent

RANK ATG
4 Counterfeightr 15
9 Vincent Chase 11
5 New Stee l37
1 Raise Broline 12
3 Pierre 3 
6 Pablo Andover 5
12 Radagast 2
10 Earl Variera 1
8 Pastell Tilly 0
7 Alvena Uni 2
2 Sentence Ås 0

 Erik Petterssons V86-tips:

 Bästa spelet

4 Counterfeightr (V86-8) blev fast med krafter på V75 senast och hade utmanat om segern vid fritt. Rapporteras träna riktigt bra och lottades till ett bra startspår mot beskedligt motstånd. Men är långt ifrån favorit – vilket jag tycker är tacksamt. Det finns i boken att Per Lennartsson svarar ut favoriten 5 New Steel. Men loppet avgörs inte där, får bara min idé en bra resa är det över när mållinjen passeras.

 Spetsstriden

V86-1: 5 Din Lymmel kan lägga iväg bra. Spetsfavorit.
V86-2: 6 Bechamel är kvick, vettig chans att hon sitter 
i pik efter åtminstone 500 meter av loppet. Kan bli körning.
V86-3: 7 Alicia Bore är grymt snabb efter en bit. 
4 Alegra B. är kvick, men får nog svårt att svara ut... 
V86-4: 5 Moa Margunn är riktigt vass ut bakom bilen. ­Invändigt kan 3 Xylona G.T. och 1 Mill Ultra röra på sig.
V86-5: 2 Majah Winner har bra spetschans. Låter som om Bo Örberg vill testa sin pålle där igen.
V86-6: Felfri tar 4 Captain Simcoe kommandot. 
V86-7: 1 Crown Prince W.W. lär köras offensivt.
V86-8: 4 Counterfeightr håller ut 5 New Steel?.

 Tvilling – 1 rad

Lopp 7 (V86-3): 4 – 7. Perra - 2019-05-15 16:11:53
SKRÄLLKOLLEN


Erik Pettersson:

 Spikarna

 6 Alonso Caesar (V86-5) har inte startat på ett tag men står oerhört bra inne i loppet och det har nog funnits en plan. Nu får Jörgen Sjunnesson chansen i sulkyn, ett plus enligt mig och ekipaget är hundraprocentigt tillsammans. Bra chans!
– Det lär väl bli en del skrik, men som 4 Counterfeigthr i V86-8 såg ut senast ska han inte behöva lägga det här loppet. Han rapporteras även vara som en studsboll hemma. Spelvärd.

 Miljonrensarna

 3 Xylona G.T. i V86-4 avslutade klart bra senast i ett rätt så tufft gäng. Nu ­planerar tränare Lennartsson att köra med helstängt huvudlag och med jänkarvagn. Som ­spelare blir man ju lite till sig då och hästen kan öppna och bör således få ett fint lopp. En procent!? Ho ho!
 8 Prosperous (V86-7) slår dessa hästar om han fungerar och får den rätta resan. I skrivande stund är han spelad till 17 procent.

 Tänk på att...

... 6 Sandsjöns Enzo (V86-1) gick en topptid senast och såg fin ut. Motståndet? ­Campo Bahia, bland andra. Går ner rejält i klass nu och blir det inte för stökig löpning lär hästen vara på fotot.
... 4 Alegra B. (V86-3) var grym den här ­tiden i fjol. Jag minns loppet under Elitloppshelgen på 12,2 full väg. På g tillbaka igen. Om spets är det över.
... 2 Twice Kronos (V86-4) kommer med en mycket fin rad, men har strulat bakom startbilen tidigare. Inget man litar på ...


 Christoffer Wickman:

 Spikarna

 4 Alegra B. (V86-3) ska ses med mycket god chans på tidig ledning och över kort distans på spetsgynnade Jägersro tror jag ­inte att hon förlorar loppet därifrån. Hon har fått lopp i kroppen efter lång paus.
 6 Alonso Caesar (V86-5) tycker jag ställs mot mycket lämpligt motstånd och han måste ha jättechans att bara vara bäst i det här gänget. Två bra spikar!

 Miljonrensarna

 7 Eclipse Am (V86-1) tyckte jag svarade för en positiv insats senast och i ett öppet och relativt billigt lopp tycker jag att hon blir alldeles för lite spelad. Sju procent just nu.
– 2 Leopardi (V86-7) har gått bra en längre tid utan att han har fått vinna, men till låg spelprocent kan det vara dags nu. Bör få ett fint lopp i den främre träffen och är inte alls ofarlig. Pass upp. Tre procent just nu.
– 4 Alone (V86-4) är en häst som jag ­håller högt och det skiljer alldeles för mycket i spelprocent till favoriten. Given på lappen! 28 procent just nu mot favoritens 42.

 Tänk på att...

... 11 Thelma de Glatigne (V86-2) har vunnit noll lopp på fyra försök över aktuell distans, samt noll av sju starter med liknande förutsättningar som nu. Värt att tänka på.
... 12 Sean Banan (V86-6) drar på sig en hel del streck, men på 13 försök har han aldrig vunnit på huvudstadsbanan Solvalla.
... 1 Raise Broline (V86-8) har noll av fyra över aktuell distans, och noll av fem på Solvalla. Drar på sig en hel del streck ändå.
... 5 Din Lymmel (V86-1) har noll av fyra över distansen, och noll av sju på banan.


 Mario Lipovac:

 Spikarna

 4 Alone (V86-4) var bra för två starter sedan på Solvalla när han bara blev slagen av en Gocciadoro-häst. Senast testade man uttagningarna till Kungapokalen och det blev helt fel. Bästa hästen i fältet och trots debut över kort distans tror jag han kan ta det den tunga vägen. Bara streckad på 20 procent (kommer förstås bli mer), men skulle det skilja så pass mycket mellan honom och favoriten tar jag ställning för Alone.

Miljonrensarna

 4 Counterfeightr (V86-8) trodde jag på ­senast på Umåker. Han satt perfekt på det från start men Rikard N Skoglund valde att gå ner på innerspår och där blev han sedan fast. Han fick inte se dagens ljus och såg riktigt laddad och fin ut. Den här gången har han ett perfekt utgångsläge och skulle han få ligga på rulle och det klaffar lite, då kommer han avsluta riktigt vasst. 18 procent just nu.

 Tänk på att...

... 4 Alegra B. (V86-3) blir hårt betrodd. Hon är väldigt bra men det är ett stolopp med lärlingar där det kan hända ­oväntade saker.
... 6 Partizan Face (V86-7) inte haft ­något flyt på slutet i mycket tuffare lopp. Han ­gillar distansen och Adrian kommer säkert vara offensiv direkt. Kan vara så att han ­bara är bäst.


 Mattias Karlsson (Sportbladets Insider):

 Spikarna

 6 Sandjöns Enzo (V86-1) var ute i ett stentufft Kungakval senast och stötte bland andra på slutvinnaren Campo Bahia då. Avslutade vasst och går ner rejält i klass den här gången. Ned­struken till toppspåret 5, över 1 640 meter.
– Jag läser tidig ledning för 4 Alegra B. i V86-3. 1 Vichy Grif kanske kan svara, men jag tror inte Zadel orkar bråka med Elias som är bestämd. Klassisk spets och slut.

 Miljonrensarna

 5 Moa Margunn (V86-4) har äntligen ett bra läge och både jag, tränaren och körande Kaj Widell vill nog ha hästen i spets den här gången. På en vårsnabb sommarbana kan det räcka hela vägen om det ­inte blir något tok. Tre procent i ­skrivande stund.
 2 Majah Winner (V86-5) kanske skulle kunna hålla hela vägen om Bo Örberg får bestämma tempot en bit. Hästen är kvick ut ur volten och spets på Jägersro är väldigt värdefullt, speciellt när värmen kommer. Sju procent just nu.

 Tänk på att...

... på V86 kan flera favoriter vinna och det kan fortfarande bli jätteutdelning. Förra veckan fick vi ett färskt exempel på det. Omgångens två största favoriter vann. Vad hände? En ensam vinnare tog 12 miljoner.
... 11 Thelma de Glatigne (V86-2) möter enklare motstånd än på länge. Har en vass speed att tillgå och går bäst bakifrån.
... vårvärmen är på väg tillbaka, både i Stockholm och Malmö. På onsdag är det toppväder aviserat i båda städerna, räkna med snabba banor. Spets är gynnsamt.


 Andreas Örtengren (Sportbladets Livesystem):

 Spikarna

 2 Twice Kronos (V86-4) gjorde det bra senast när V75 avgjordes på Umåker. Då spetsade man från volten på ett enkelt sätt och ledde sedan loppet runt om, till synes med gott om krafter kvar i mål. Nu är det 
autostart och läget är optimalt. Jag misstänker att Petter Lundbergs sjuåring blir stor favorit på strecken, men det spelar ingen roll. Detta vinner man. Motståndet skrämmer ­inte nämnvärt och jag bläddrar vidare.

 Miljonrensarna

 14 On Stage Indika (V86-6) galopperade hejdlöst senast på väg mot ledningen. Ekipaget var ute vid staketet in i första sväng och tappade massor med mark. Upphämtningen, och framförallt en fin avslutning i skym­undan över upploppet, imponerade.
Utgångsläget med bakspår på tillägg över kort distans är inte lätt, men felfri och med rätt ryggar kan det räcka ­hela vägen. Jorma Kontio är tillbaka i vagnen och jag blir inte förvånad om man vinner. Sex procent just nu.

 Tänk på att...

... 6 Alonso Caesar (V86-5) drar på sig en hel del streck och blir favorit. Oavsett är det ett ekipage i fara. Den danske sjuåringen har inte startat på över två månader och har samtidigt ett chansartat innerspår på tillägg. Hästen har hög kapacitet men med dessa faktorer tror jag det blir jobbigt för Sjunnesson att vinna.
... avslutningen på V86 välkomnar till Elitloppet. Det ser vidöppet ut och jag kommer spara en hel del streck då värdet kan explodera där.


 Perra - 2019-05-15 16:16:26
Expressen Tips 

Bästa spikarna

V86-2: 6 Bechamel
 Årets starter har inte givit någon krona. I comebacken fick hon chansen för sent och i uttagningsloppet till Drottning Silvias Pokal blev galopp. Bechamel är en riktigt bra häst och tar årets första seger? 
V86-4: 4 Alone
 Med tre lopp i kroppen är toppformen inte långt borta. Kort distans är ingen fördel men Alone är löpstark och tål att sätta upp spurten tidigt.  

Spetsdragen

V86-5: 2 Majah Winner
 Har aldrig vunnit men har varit bland de tre åtta gånger på de elva starter. Siktet är inställt på spets och i den positionen säljer hon sig dyrt. 
V86-7: 2 Crown Prince W.W.
 Satt fast med gott om sparat i debuten för Johan Untersteiner och såg mycket morsk ut. Med endast två hästar på volten talar mycket för att Crown Prince W.W. tidigt sitter främst. Får han trolla bort en bit av loppet blir han inte lätt att plocka ned i spurten. Han är given på lappen.

Skrällbuden

V86-1: 2 Bernt Ulrika
 Var rejäl vid segern på Åby och fungerade bra i jänkarvagnen. Hon är under utveckling och är ett tidigt bud i V86-inledningen.

Tänk på att...

V86-3: 1 Vichy Grif
 Kan inte försvara innerspåret och risken finns att hon hamnar en bit bak. Med lucka i tid blir hon att räkna med, men det kan bli långt fram. 
V86-4: 2 Twice Kronos
 Är obesegrad felfri och kommer med två raka V75-segrar i bagaget. Spåret passar bra och han trivs bäst när han får vara med i främre träffen.  Han har dock galopperat båda gångerna bakom bilen.
V86-6: Ont om segrar i år
 Endast en häst av de 14 deltagarna har vunnit lopp i år. 11 Lukas Zaz kommer från seger och tippas. 
 Perra - 2019-05-15 16:23:12
Jens Sjödén: "Statistikanalys V86"

Jägersro/Solvalla
12 724 762 kronor
Förra veckans utdelning var den näst högsta någonsin. För andra gången nåddes ett åttasiffrigt belopp.

55,4 procent
Omgången innehåller två jättefavoriter som gör dagens V86 till V64 med 25 öres radpris. 
Tittar man närmare på spelet finner man att bara 55 procent av de inlämnade raderna hade streck för båda.
45 procent var alltså ”skattebetalare”.
Deras pengar, och jackpottens, förklarar den höga utdelningen.

50 899 048 kronor
V86-utdelningen motsvarar över 50 miljoner, om man tänker sig att de där sex loppen faktiskt varit en V64 (där radpriset är fyra gånger högre). Någon sådan utdelning på den spelformen är förstås aldrig aktuell. V86 är ett i många avseenden överlägset spel!

2, 2, 2, 5, 7, 13
Tre andrahandare vann inom ”V64:n”. Men även tre skrällar segrade, och det är som bekant dessa som styr utdelningen. Kommer en rejäl smäll som 1,18-procentaren Azarayah Ridge så blir det stora pengar, oavsett hur lättlöst det varit i andra lopp. Den kom för övrigt i det lopp som spelarna ansåg vara omgångens mest öppna, ”på rätt ställe” alltså. V86 är spelet där man kan ”Följa John” och ändå vinna stora pengar!

52-70
1, 2, 2, 13 – så rankades vinnarna på Solvalla.
1, 2, 5, 7 – så rankades vinnarna på Bergsåker.
Den här gången hade spelarna lite svårare på saxbanan än på Solvalla.
På Bergsåker vanns inget lopp från ledningen. På Solvalla bara ett: Megalampan Ultimaluna Grif höll undan, och det var inga stora marginaler.

Senast Jägersro var medarrangör, för tre veckor sedan, vanns alla deras fyra lopp från ledningen.

Medianutdelningen beroende på X-presspartner:
Jägersro            678 958 kronor
Åby                     531 615 kronor
Bergsåker           31 863 kronor

Gissa utdelningen får man göra igen! Det var nog inte så många som hade trott på miljonutdelning senast, med tanke på att man fick två rätt gratis. Så här ser siffrorna ut idag, först ATG:s (start)odds, sedan det odds som motsvaras av den verkliga frekvensen:
-10 tusen                                       7,25                       4,37
10-50 tusen                                  6,50                     11,67
50-100 tusen                                6,75                     35,00
100-500 tusen                              5,50                     17,50
500 tusen – 1 miljon                      5,50                       3,89
1 miljon -                                       4,50                       5,83
JACKPOT                                        7,50                       5,83
Återbetalningen på spelet är 86 procent.

V86-1: Autostart, kort distans, låg klass. Struken: 3

Även på Jägersro är 5/1640a fördelaktigt. 20 procent av V86-loppen vinns därifrån. Favoriten 6 Sandsjöns Enzo (37 procent) är den i fältet som gynnas mest av strykningen. Tippas.
Andrahandsfavoriten 2 Bernts Ulrika (18 procent) är favorit att nå ledningen. Från den positionen vinns 52 procent av de här loppen på spetsbanan Jägersro. Dessutom är han från stall som haft extrem form hela året. Given på kupongen!

Spelfaktorn är det tal man kan multiplicera spelprocenten med för att få fram segerchansen. För en JU-favorit lyder detta tal 1,19.

V86-2: Spårtrappa, lång distans, ston i mellanklass

6: 3-2-0. Så inleddes karriären för 6 Bechamel (28 procent). Sedan dess lyder siffrorna 7: 0-0-1.
Spåren 5-8 är de som gynnas i spårtrappa och 6 är ett av de som ökar sin segerandel mest. Det här är, trots stall i extrem form, inte en favorit som jag litar på. Att hon är ensam fyraåring mot äldre är också ett tydligt minus. En motståndare är fem år, resten 6-8.

11 Thelma de Glatigne (15 procent) bedömer jag vara bästa hästen. Hon har dock haft form länge, kanske avtar den nu under sommaren?
5 Lil Belinda (7,4 procent) är finska och underskattas därför varje gång. Den som spelat henne i alla sverigestarter har fått 1427 procent av insatserna i retur.
Loppet går på Solvalla och är ett av omgångens potentiella skrällopp.

Spelfaktorn för Örjan lyder 0,98.

V86-3: Autostart, kort distans, lärlingslopp för ston. Struken: 11

Även i tiohästarslopp visar 5/1640a bäst resultat på Jägersro. 27 procent av segrarna tas därifrån. Näst bäst är favoritens spår 4 med 18 procent.
65 procent tycker jag är i mesta laget för 4 Alegra B. Hästen är med marginal omgångens största favorit. Det här är ändå ston och lärlingar och kort distans – tre faktorer som alla späder på skrällchansen. Dessutom får man väga in kuskens statistik.
Jag tror att 7 Alicia Bore (14 procent) är en minst lika bra häst och har ungefär jämngod chans.

Marc Elias har varit V86-favorit fem gånger och förlorat samtliga.

V86-4: Autostart, kort distans, låg klass

Toppspåren 4-5 är det som gäller i sådana här lopp. 31 procent av segrarna tas därifrån.
4 Alone (30 procent) är bästa hästen. Nu första barfota också, vilket kan slå åt båda håll. Att han är ensam fyraåring mot äldre är inget plus, men heller inget minus i lopp i så här låg klass.
Från det andra toppspåret startar 5 Moa Margunn som tar ledningen. 3,2 procent är förstås för lite. Återbetalning på spår 5-spel är 131 procent och inom streckspel underspelas ”femman” i än högre grad.

Ulf Ohlsson är en av de kuskar som spelas allra hårdast inom V86-spelet. Senast han satte dit en V86-favorit var i juli, på Visby. Sedan dess har det blivit tolv raka förluster. Spelfaktorn lyder ändå 1,01.

V86-5: Två tillägg, medeldistans. Strukna: 8, 10

Det här är första gången ett V86-lopp på Jägersro avgörs över medeldistans med två tilläggsvolter.
Från Solvalla vet vi att de längst bak är ”chanslösa”. Det är jämna chanser mellan de på start och de på mellanvolten.
6 Alonso Caesar (60 procent) sticker ut. Han har omgångens bästa segerchans. Motståndet är jätte-enkelt och han har extra fördel av att rattas av proffskusk. Bakom andra-tredjehandarna sitter amatörer.
Kuriosa: Både han och tredjehandaren/spetsbudet 2 Majah Winner (7,3 procent) har sex andraplatser. Skillnaden syns i antal segrar: 13-0!

Jörgen Sjunnesson har satt dit två av sex V86-favoriter.

V86-6: Ett tillägg, kort distans. Strukna: 5, 13

Kort distans och två volter maximerar omstartsrisken. En omstart halverar favoritchansen. 11 Lukas Zaz (53 procent) är heller ingen pålitlig storfavorit (en seger de tolv senaste). Efter omstart och vingel är vinstchansen väldigt liten. Spår 7 på tillägg visar väldigt svaga resultat oavsett distans.
Statistiken [sidan 135 i Statistikbibeln V86] visar enorm fördel för hästarna på start. Man finner också en spektakulärt låg andel favoritsegrar, bara sju procent.
Loppet går på Solvalla och får ses innehålla god skrällchans. Startvoltens hästar ska prioriteras.

Kevin Oscarsson har satt dit en av fem V86-favoriter.

V86-7: Två tillägg, stayerdistans. Struken: 9

Statistiken visar som bekant stor fördel för de bästa hästarna på den bakersta volten.
Ytterligare gynnade är de förstås om fältet är litet.
Senast ett sådant här lopp avgjordes på Jägersro segrade 8 Prosperous (17 procent). U-tipset lyder att han vinner igen. Motståndet är enklare än förra gången. Han kan inte hamna värre än sist, och sju hästar ska han kunna ta sig förbi under slutvarvet.

Spelfaktorn för Adrian lyder 0,50.

V86-8: Autostart, kort distans, hög klass. Struken: 11

För en statistikspelare sticker förstås 5 New Steel (42 procent) ut. Han är trolig spetshäst dessutom och har starka meriter. Däremot har han inte gett något riktigt formintryck på ett tag, jag är lite förvånad att han blir favorit. ”Femmor” brukar ju i regel bli bortglömda. Han är dock även min tipsetta och ett spikförslag för mindre system, dock till ganska neutralt spelvärde.

Claes Sjöström har satt dit en av nio V86-favoriter.

Mitt spel

Man får två rätt gratis. Den tredje spiken, La Camilla Pellini, är inte gratis men chansen är god och spelvärdet högt! Det hänger på henne. Inte ska jag väl missa övriga fem lopp på mer än 14 000 rader?
Så skrev jag sist. Men jodå, det gick att missa övriga lopp på så många rader. Och La Camilla var sjuk. Bara att ta nya tag!

2, 6
11, 8, 5, 4, 6, 7, 2, 12
4, 7, 1, 3, 5, 9
4, 5, 2, 6
6 Alonso Caesar
1, 3, 4, 11
8 Prosperous
5 New Steel
384 kronor

På Tillsammans spelar jag mycket större. Där lär New Steel få sällskap på kupongen. Loppet går på Solvalla, banan där skrällarna brukar komma, och 1640a är skrällförutsättningar.
De båda Jägersro-spikarna är tryggare, i Prosperous blir det dessutom fint spelvärde. Men vi får se hur spelet utvecklas. Hur systemet bygger sig kan man som vanligt följa på sajten.
Lycka till med spelbesluten! Perra - 2019-05-15 16:24:30
Viktigaste ändringarna

Utrustning inom parentes avser utrustning i senaste starten.

V86-2

 • POSITIVT
  3 Kyrkebys Rut - Barfota runt om (andra gången). Jänkarvagn (0/2) (Skor runt om. Vanlig vagn (7/36))
 • POSITIVT
  4 J.J - Jänkarvagn (Vanlig vagn)
 • POSITIVT
  10 Tina Gel - Barfota runt om (första gången) (Skor runt om)

V86-4

 • POSITIVT
  3 Xylona G.T - Ev. Am jänkarvagn, ev Helstängt huvudlag (Vanlig vagn, öppet huvudlag.)

V86-6

 • POSITIVT
  4 Captain Simcoe - Blinkers. Dövhuva (Halvstängt. Fast bomull)

V86-7

 • POSITIVT
  8 Prosperous - Barfota bak (Skor runt om) Flaskpelle - 2019-05-15 16:48:46
Va´han ser ut ful m.m


Ursprungligen skrivet av: Perra

Jens Sjödén: "Statistikanalys V86"

Jägersro/Solvalla
12 724 762 kronor
Förra veckans utdelning var den näst högsta någonsin. För andra gången nåddes ett åttasiffrigt belopp.

55,4 procent
Omgången innehåller två jättefavoriter som gör dagens V86 till V64 med 25 öres radpris. 
Tittar man närmare på spelet finner man att bara 55 procent av de inlämnade raderna hade streck för båda.
45 procent var alltså ”skattebetalare”.
Deras pengar, och jackpottens, förklarar den höga utdelningen.

50 899 048 kronor
V86-utdelningen motsvarar över 50 miljoner, om man tänker sig att de där sex loppen faktiskt varit en V64 (där radpriset är fyra gånger högre). Någon sådan utdelning på den spelformen är förstås aldrig aktuell. V86 är ett i många avseenden överlägset spel!

2, 2, 2, 5, 7, 13
Tre andrahandare vann inom ”V64:n”. Men även tre skrällar segrade, och det är som bekant dessa som styr utdelningen. Kommer en rejäl smäll som 1,18-procentaren Azarayah Ridge så blir det stora pengar, oavsett hur lättlöst det varit i andra lopp. Den kom för övrigt i det lopp som spelarna ansåg vara omgångens mest öppna, ”på rätt ställe” alltså. V86 är spelet där man kan ”Följa John” och ändå vinna stora pengar!

52-70
1, 2, 2, 13 – så rankades vinnarna på Solvalla.
1, 2, 5, 7 – så rankades vinnarna på Bergsåker.
Den här gången hade spelarna lite svårare på saxbanan än på Solvalla.
På Bergsåker vanns inget lopp från ledningen. På Solvalla bara ett: Megalampan Ultimaluna Grif höll undan, och det var inga stora marginaler.

Senast Jägersro var medarrangör, för tre veckor sedan, vanns alla deras fyra lopp från ledningen.

Medianutdelningen beroende på X-presspartner:
Jägersro            678 958 kronor
Åby                     531 615 kronor
Bergsåker           31 863 kronor

Gissa utdelningen får man göra igen! Det var nog inte så många som hade trott på miljonutdelning senast, med tanke på att man fick två rätt gratis. Så här ser siffrorna ut idag, först ATG:s (start)odds, sedan det odds som motsvaras av den verkliga frekvensen:
-10 tusen                                       7,25                       4,37
10-50 tusen                                  6,50                     11,67
50-100 tusen                                6,75                     35,00
100-500 tusen                              5,50                     17,50
500 tusen – 1 miljon                      5,50                       3,89
1 miljon -                                       4,50                       5,83
JACKPOT                                        7,50                       5,83
Återbetalningen på spelet är 86 procent.

V86-1: Autostart, kort distans, låg klass. Struken: 3

Även på Jägersro är 5/1640a fördelaktigt. 20 procent av V86-loppen vinns därifrån. Favoriten 6 Sandsjöns Enzo (37 procent) är den i fältet som gynnas mest av strykningen. Tippas.
Andrahandsfavoriten 2 Bernts Ulrika (18 procent) är favorit att nå ledningen. Från den positionen vinns 52 procent av de här loppen på spetsbanan Jägersro. Dessutom är han från stall som haft extrem form hela året. Given på kupongen!

Spelfaktorn är det tal man kan multiplicera spelprocenten med för att få fram segerchansen. För en JU-favorit lyder detta tal 1,19.

V86-2: Spårtrappa, lång distans, ston i mellanklass

6: 3-2-0. Så inleddes karriären för 6 Bechamel (28 procent). Sedan dess lyder siffrorna 7: 0-0-1.
Spåren 5-8 är de som gynnas i spårtrappa och 6 är ett av de som ökar sin segerandel mest. Det här är, trots stall i extrem form, inte en favorit som jag litar på. Att hon är ensam fyraåring mot äldre är också ett tydligt minus. En motståndare är fem år, resten 6-8.

11 Thelma de Glatigne (15 procent) bedömer jag vara bästa hästen. Hon har dock haft form länge, kanske avtar den nu under sommaren?
5 Lil Belinda (7,4 procent) är finska och underskattas därför varje gång. Den som spelat henne i alla sverigestarter har fått 1427 procent av insatserna i retur.
Loppet går på Solvalla och är ett av omgångens potentiella skrällopp.

Spelfaktorn för Örjan lyder 0,98.

V86-3: Autostart, kort distans, lärlingslopp för ston. Struken: 11

Även i tiohästarslopp visar 5/1640a bäst resultat på Jägersro. 27 procent av segrarna tas därifrån. Näst bäst är favoritens spår 4 med 18 procent.
65 procent tycker jag är i mesta laget för 4 Alegra B. Hästen är med marginal omgångens största favorit. Det här är ändå ston och lärlingar och kort distans – tre faktorer som alla späder på skrällchansen. Dessutom får man väga in kuskens statistik.
Jag tror att 7 Alicia Bore (14 procent) är en minst lika bra häst och har ungefär jämngod chans.

Marc Elias har varit V86-favorit fem gånger och förlorat samtliga.

V86-4: Autostart, kort distans, låg klass

Toppspåren 4-5 är det som gäller i sådana här lopp. 31 procent av segrarna tas därifrån.
4 Alone (30 procent) är bästa hästen. Nu första barfota också, vilket kan slå åt båda håll. Att han är ensam fyraåring mot äldre är inget plus, men heller inget minus i lopp i så här låg klass.
Från det andra toppspåret startar 5 Moa Margunn som tar ledningen. 3,2 procent är förstås för lite. Återbetalning på spår 5-spel är 131 procent och inom streckspel underspelas ”femman” i än högre grad.

Ulf Ohlsson är en av de kuskar som spelas allra hårdast inom V86-spelet. Senast han satte dit en V86-favorit var i juli, på Visby. Sedan dess har det blivit tolv raka förluster. Spelfaktorn lyder ändå 1,01.

V86-5: Två tillägg, medeldistans. Strukna: 8, 10

Det här är första gången ett V86-lopp på Jägersro avgörs över medeldistans med två tilläggsvolter.
Från Solvalla vet vi att de längst bak är ”chanslösa”. Det är jämna chanser mellan de på start och de på mellanvolten.
6 Alonso Caesar (60 procent) sticker ut. Han har omgångens bästa segerchans. Motståndet är jätte-enkelt och han har extra fördel av att rattas av proffskusk. Bakom andra-tredjehandarna sitter amatörer.
Kuriosa: Både han och tredjehandaren/spetsbudet 2 Majah Winner (7,3 procent) har sex andraplatser. Skillnaden syns i antal segrar: 13-0!

Jörgen Sjunnesson har satt dit två av sex V86-favoriter.

V86-6: Ett tillägg, kort distans. Strukna: 5, 13

Kort distans och två volter maximerar omstartsrisken. En omstart halverar favoritchansen. 11 Lukas Zaz (53 procent) är heller ingen pålitlig storfavorit (en seger de tolv senaste). Efter omstart och vingel är vinstchansen väldigt liten. Spår 7 på tillägg visar väldigt svaga resultat oavsett distans.
Statistiken [sidan 135 i Statistikbibeln V86] visar enorm fördel för hästarna på start. Man finner också en spektakulärt låg andel favoritsegrar, bara sju procent.
Loppet går på Solvalla och får ses innehålla god skrällchans. Startvoltens hästar ska prioriteras.

Kevin Oscarsson har satt dit en av fem V86-favoriter.

V86-7: Två tillägg, stayerdistans. Struken: 9

Statistiken visar som bekant stor fördel för de bästa hästarna på den bakersta volten.
Ytterligare gynnade är de förstås om fältet är litet.
Senast ett sådant här lopp avgjordes på Jägersro segrade 8 Prosperous (17 procent). U-tipset lyder att han vinner igen. Motståndet är enklare än förra gången. Han kan inte hamna värre än sist, och sju hästar ska han kunna ta sig förbi under slutvarvet.

Spelfaktorn för Adrian lyder 0,50.

V86-8: Autostart, kort distans, hög klass. Struken: 11

För en statistikspelare sticker förstås 5 New Steel (42 procent) ut. Han är trolig spetshäst dessutom och har starka meriter. Däremot har han inte gett något riktigt formintryck på ett tag, jag är lite förvånad att han blir favorit. ”Femmor” brukar ju i regel bli bortglömda. Han är dock även min tipsetta och ett spikförslag för mindre system, dock till ganska neutralt spelvärde.

Claes Sjöström har satt dit en av nio V86-favoriter.

Mitt spel

Man får två rätt gratis. Den tredje spiken, La Camilla Pellini, är inte gratis men chansen är god och spelvärdet högt! Det hänger på henne. Inte ska jag väl missa övriga fem lopp på mer än 14 000 rader?
Så skrev jag sist. Men jodå, det gick att missa övriga lopp på så många rader. Och La Camilla var sjuk. Bara att ta nya tag!

2, 6
11, 8, 5, 4, 6, 7, 2, 12
4, 7, 1, 3, 5, 9
4, 5, 2, 6
6 Alonso Caesar
1, 3, 4, 11
8 Prosperous
5 New Steel
384 kronor

På Tillsammans spelar jag mycket större. Där lär New Steel få sällskap på kupongen. Loppet går på Solvalla, banan där skrällarna brukar komma, och 1640a är skrällförutsättningar.
De båda Jägersro-spikarna är tryggare, i Prosperous blir det dessutom fint spelvärde. Men vi får se hur spelet utvecklas. Hur systemet bygger sig kan man som vanligt följa på sajten.
Lycka till med spelbesluten! Travsnack.se - 2019-05-15 17:06:41
Försöker fixa något inlägg som är fel.
Ska lägga tillbaks inläggen sen......

Sorry Perra ett av dina inlägg fick ryka.
Men nu fungerar det iaf


Redigerat: 2019-05-15 17:11:33

 Perra - 2019-05-15 17:08:56
SOLVALLATIPS - SPANTES TIDIGA TANKAR

- En ensam vinnare på V86 förra veckan och jag tror att det kan bli hög utdelning även denna onsdag, kommenterar Spante omgången.
 
 V86-1: Lite "en eller alla över inledningen" där 6 Sandsjöns Enzo gick bra senast och mötte då självaste Campo Bahia. Ingen sån häst med här och det är ett av de tänkbara spikförslagen ikväll. Öppet bakom - rankar främst 5-2-7-8 sedan.

V86-2: Andra avdelningen är knepig - kommer 6 Bechamel till ledningen kan det vara så enkelt att hon vinner därifrån, men ingen häst jag litar på. 5 Lil Belinda har gått bra i Sverige tidigare och måste passas - form i Finland på slutet för hennes del och hon kan överraska på nytt på svensk mark. Pass upp! Hästarna 4,7,2 där bakom rankar jag, men här krävs det många streck om man vill sitta säker.

V86-3: 4 Alegra B. är bra för klassen, men blir väl stor favorit med tanke på att hon kommer bli rejält utmanad om ledningen. 7 Alicia Bore är startsnabb och kommer hon till front lär man prova där - given emot. Hästarna 1,2,6 rankar jag där bakom vid ytterligare gardering.

V86-4: 2 Twice Kronos är bra för klassen, men möter bra hästar och starten är ett frågetecken - hästen har nämligen galopperat bakom startbilen de två gånger som han har provat. Garderas. 4 Alone är given, men likaså 12 Charlock Wiking trots han dåliga utgångsläge. Han har farten blåsa till dessa! 8 Venerdi är bortglömd, men se upp! Den italienske hästen är bättre än den låga procenten och gick snabbt i skymundan senast. Skrällvarning! Spetsfavoriten 5 Moa Margunn ska heller inte glömmas.

V86-5: 6 Alonso Ceasar har en fin uppgift i den femte avdelningen och det här tycker jag också är ett av de tänkbara spikförslagen. Motståndsmässigt är det inga konkurrenter som skrämmer och han bör ha bra chans att vara starkast till slut, helt klart hästen att slå! Rankar 12-2-9 där bakom.

V86-6: 11 Lukas Zaz spurtade rappt vid segern senast och är snabb ut varför springspåret passar bra - en av de starka favoriterna på förhand, men jag vill absolut ha med 4 Captain Simcoe som har bra fart om han går felfritt. Man har ändrat lite på utrustning och tränat med det inför den här starten. Spännande om han går felfritt. Ett bra lås i omgången såhär på förhand! Rankar 14-1-3 där bakom om man tar ytterligare hästar.

V86-7: 1 Crown Prince W.W. såg fin ut i debuten i ny regi senast - men möter ett par bra hästar även här och jag litar inte på att han vinner. 8 Prosperous låter man nöjda med och han är tidig emot. Skrällarna 2,7 ska man heller inte glömma bort.

V86-8: Jag avslutar med bästa spiken i omgången och är inne på att 4 Counterfeightr spårar detta från start till mål! Han såg jättefin ut som fastlåst på V75 senast efter en tuff inledning och ikväll är det läge att gasa hela vägen över kort distans. Man har värsta konkurrenten på utsidan från start vilket gynnar honom i spetskörningen och Counterfeightr har bra statistik från tät. Spik för mig! Där bakom rankar jag 5-9-12-6 främst om man garderar.

Spante har som vanligt även kollat in V5-omgången på Solvalla:
- 10 Apeman (V5-1) såg fin ut vid segern senast och bör duga långt även i kvällens lopp - ett givet streck att plocka med. Perra - 2019-05-15 17:15:22


Redigerat: 2019-05-15 17:16:05

 Andreas - 2019-05-15 17:17:15

 Andreas - 2019-05-15 17:17:29

 Perra - 2019-05-15 17:24:22
Stallsnack V86 Solvalla/Jägersro

Dick S Jansson anser att 1 Golden Road (V86-6) är klart bättre än raden.
- Senast blev det bara fel så den starten glömmer vi. Det jag tar med mig är hur han kändes. Jag plockade bort skorna för första gången och han kändes mycket fin, det bästa jag känt honom. Han tränar fortsatt fint och det blir barfota igen och jag kör gärna i ledningen om det inte kommer någon och ”tokkör” mot oss. Loppet ser öppet ut och jag känner mig inte slagen på förhand, säger Dick S Jansson.
******
Anna Björlin når vi på vägen till Solvalla. Hon har 2 Lullaby S.I.R. (V86-2) med sig.
- Det ska bli kul att testa henne över den här långa distansen. Det är första gången och ser man till hur hon har vunnit sina lopp så ska det vara en fördel. Hon är tuff och går alltid in i mål och är stark i träningen. Hon har haft tråkiga spår på sistone och jag visste när jag anmälde hit att det skulle bli ett bättre samtidigt tuffare motstånd. Hon känns fin och jag tror alltid på chans med henne, säger Anna Björlin.
NEW STEEL HEAT.JPG
Sjöström: ”Växer i ledningen”
- 5 New Steel (V86-8/DD-2) har ett perfekt läge och det är han sjäklv som bestämmer det taktiska och det brukar bara bära iväg från start. Han växer två klasser i ledningen så det är den givna taktiken ocheftersom han är så pass snabb så ser det bra ut i kväll. Han har två lopp i kroppen och känns fin och jag måste vara optimist, säger Claes Sjöström.
******
Staffan Nilsson tycker att 9 Dream Of Nature (V86-5) är svårbedömd.
- Han har varit hos Joakim Lövgren under vintern och jag tog hem hästen för ett tag sedan. Han var i fint skick och känns fin även om jag inte pressat honom i jobben. Dream Of Nature är speciell och gillar inte att springa bakom hästar och har vunnit sina flesta lopp från ledningen. Även om loppet ser lämpligt ut så vill jag se lite mer av honom från ett sådant här läge innan jag ropar hej, säger Staffan Nilsson.
******
Rikard Lindh har en bra häst i 7 Dominator D.T. (V86-6).
- Han har travat under 1.12 över kort distans på V75 och var då riktigt bra. Han har haft problem och blivit opererad i sin hals och fått god tid på sig. Han har gjort en start efter det långa uppehåll som blev och jag tycker att han var bra efter en del trafikproblem. Det viktigaste var att han andades utan rpoblem och allt ser bra ut efter loppet och han ska normalt sett gå framåt en del till starten i kväll. Han är snabb ut och jag tycker att det ser intressant ut och tror på en bra insats, säger Rikard Lindh.
PASI AIKIO.JPG
Pasi Aikio tror en hel del på 4 Alone (V86-4) och gör en intressant balansändring.
- Jag tycker att han har svarat för flera bra lopp i rad på slutet. Senast blev det omstart och han blev skrämd och tappade fart och fokus. Han känns väldigt fin i träningen och kort distans ska inte vara några problem eftersom han är bra från start. Jag håller honom som en bra häst för klassen och i kväll ska han tävla barfota runt om för första gången.
PROSPEROUS MÅL 162.JPG
- 3 Pearl Face (V86-3) var blek senast men hatar skitig bana = glöm, fin efter och lättad i balansen nu, äntligen fint läge, med klaff kan hon ta fina pengar, distansen är numera hennes bästa, outsider.
- 4 Captain Simcoe (V86-6) har gått bra efter galopp bägge starterna i år, ändrad balans och utrustning efteråt = uppfostringstränad = större chans att han sköter sig, han ska kunna en 1.13-tid felfri och bör då räcka en bra bit här som det ser ut, felfri är han kvick och jagar spets.
- 8 Prosperous (V86-7/DD-1, bilden) var positiv senast, stått över lite jobb efteråt, kändes som i gammal gott slag i fredagsjobbet, gillar distansen om han får smygas, ska räknas om det klaffar.
- 4 Counterfeightr (V86-8/DD-2) blev fast med rubbet i V75 senast, känns väldigt bra i träningen nu, ojämnt startsnabb = om han kommer rött i steget kan spetsa, dagens bästa chans, twittrar Marcus Lindgren.
LUNDBERG PETTER SULKY 1.JPG
Lundberg: ”Får se hur han funkar”
- 2 Twice Kronos (V86-4) har vi åtgärdad framkotorna på efter senast starten och sedan har han fått träna på som vanligt. Han har inte gått några rundbanejobb eller så utan bara tränat på här hemma, så jag gissar att han inte har någon toppform. Men inför Bodenstarten näst senast hade han haft uppehåll i en dryg månad och fått likvärdig träning som nu, och då var han rätt bra. Han är lat men samtidigt bakrädd och första gången han var ute bakom bilen blev han skrämd när hästen utvändigt kom fram. Han stack och skenade nästan ett varv med mig. Nu måste vi prova auto igen inför finalerna. Vi får se hur han funkar och Ulf Ohlsson (kusken) får väl prova honom bakom bilen före tävlingarna. Ohlsson är ju rutinerad så han kanske har någon idé. Vi gör inga ändringar utan det blir skor och vanlig vagn igen. Ryckhuva eller rycktussar blir det också. Det har han haft förut men de är aldrig dragna så det är enda förändringen som kommer att ske. Om det behövs. Jag kan inte motståndet men vad jag kan se har ett par av de värsta konkurrenterna , Charlock Wiking och Emotion Man, fått bakspår, säger Petter Lundberg. Andreas - 2019-05-15 18:13:30
Noterar att Guiden rankar nr 8 i avd-1 först.
En 3% just nu.

Intervju
8 Quick Vald (Christoffer Eriksson) ser fin ut och har tävlat på bra. Det är en bra häst som är tillbaka i sin vanliga klass och här räcker han bra. Det är bara köra framåt härifrån och jag återgår till bakskor, säger Christoffer Eriksson.

------------------------------

Gillar även Per Lennartsson och tycker detta låter lite intressant till 2%.
Avd-4: 3 Xylona G.T. (Per Lennartsson) är nog i sitt livs form och gick jättebra i det senaste loppet. Har ett Bra spår och distans och vi sätter på en jänkarvagn och ett helstängt huvudlag. Hästen kan vara ett outsiderbud, säger Marcus Sundberg hos Per Lennartsson.

Ursprungligen skrivet av: Gabba

Guiden


Redigerat: 2019-05-15 18:20:08

 Perra - 2019-05-15 18:24:23
V86
Inlämnat: 2019-05-15, 18:22
Solvalla, Jägersro
Onsdag 2019-05-15
Start: 20:30
Kostnad: 250,00 kr
Vadet gäller startnummer

Avd
1: 5, 6, 7, 8, 9 (2, 1)
2: 2, 4, 6, 7 (3, 5)
3: 4 Alegra B. (7, 1)
4: 4, 6, 10, 11, 12 (5, 2)
5: 2, 6, 9, 12, 13 (5, 4)
6: 11 Lukas Zaz (14, 4)
7: 8 Prosperous (6, 1)
8: 4, 5 (9, 8)

5x4x1x5x5x1x1x2 = 1000 rader.
1000 x 1 x 0,25 kr = 250,00 kr.
Totalt: 250,00 kr.
Rättningskod: BSG PHT ZVP
 vargen77 - 2019-05-15 19:02:37
100kr andelen köpstopp 20:00 om någon vill https://tillsammans.atg.se/inbjudan/CEZA-WYVY-69556


 Perra - 2019-05-15 19:07:42
8 PASTELL TILLY (V86-8) ett Love You sto skall gå BFRO FFG!
Den får åka med på en chans DD hehehe....

Lät bra på 4 J.J (V86-2) Han skulle inte vila på hanen med den starka hästen.  Kanske rent av en chansspik på en bong.

Börjar bli lite orolig för min spik Lukas ZaZ med skor nu. Inte helt optimalt! hmm.....

V86-7: 3140 med få hästar. Detta gynnar ju dem på 3180!!


Redigerat: 2019-05-15 19:26:45

 Spiken - 2019-05-15 19:09:14
Tack för infon Perra, alltid kul med Love You barfota

Ögats rank

Avdelningarna
V86-1: 
FAVVEN GÅR NER I KLASS
A: 6 B: 5-10-2-9-7 C: 12-1-8-4-11

V86-2: 
HON GILLAR DEN SVENSKA LUFTEN
A: 5-6-2-4-11 B: 10-7-12-3 C: 1-8-9-13

V86-3: 
RÄCKER DET MED ETT LOPP I KROPPEN
A: 4 B: 6-7-1 C: 9-3-2-5-10-8

V86-4: 
BÄSTA HÄSTEN ÄR PÅ UNDER 10 PROCENT
A: 12-4-2-3-5 B: 1-6-10-8 C: 11-9-7

V86-5: 
ALONSO ÄR BÄST MED DET FINNS FRÅGETECKEN
A: 2-6-12 B: 9-11-13 C: 5-4-1-14-3-7

V86-6: 
HAR LUKAS TUREN MED SIG
A: 11 B: 4-6-14-1-3-8 C: 12-10-7-2-9

V86-7: 
PARTIZANEN ÄR EN TUFFING MEN LÄR FÅ STRYKA PÅ FOTEN NU
A: 1 B: 8-6 C: 4-3-7-2-5

V86-8: 
TUFFT TEMPO ATT VÄNTA
A: 4-5-6-10-9 B: 1-12-7-3-2-8 C: - Perra - 2019-05-15 19:31:56
Varför lyser det inte rött på balansen på PROSPEROUS på ATG? Skall ju gå barfot bak idag som ändring eller? 


 Andreas - 2019-05-15 19:57:17
Går hyffsat bra för Stefan Melanders hästar på Solvalla nu innan V86an.
Kan vara inget eller något :)
B.Bacardi i avd 2 till 6% nu, kanske spelvärd...... Villiam - 2019-05-15 20:58:56
DAGENS DUBBEL
Inlämnat: 2019-05-15, 20:57
Solvalla, Jägersro
Onsdag 2019-05-15
Start: 21:40
Kostnad: 125,00 kr
Vadet gäller startnummer

Avd
1: 8 Prosperous
2: 4 Counterfeightr

1 x 125,00 kr = 125,00 kr.
Totalt: 125,00 kr.
Rättningskod: GNH SHV VNZ
 Andreas - 2019-05-15 22:02:49
Snacka om skillnad vecka till vecka.
V86 miljonspelet va det ? =)
 Jimboslicehavi - 2019-05-15 22:17:16
Ja idag hade man inte mycket för att leta skrällar ush så tråkig omgång att titta på. Men man får väll se det från den ljusa sidan nu har vi en fin jackpott omgång att se fram emot 


 Perra - 2019-05-15 22:21:53
En bra Analys! kunde inte sagt det bättre själv :) DUBBEL JACKPOTT
Då kommer väl våra kära Malta vänner mm tyvärr!


Ursprungligen skrivet av: Jimboslicehavi

Ja idag hade man inte mycket för att leta skrällar ush så tråkig omgång att titta på. Men man får väll se det från den ljusa sidan nu har vi en fin jackpott omgång att se fram emot 


Redigerat: 2019-05-15 22:24:59

 Perra - 2019-05-16 01:54:11
Perra tar med sig ALEGRA B!! Hur jävla bra var hon?  

Detta bevisar bara att första tanken är rätt oavsett lopp scenario!

J.J var ju grym!  Jag la ut den på Trav365 tidigt som en möjlig spik!

V86-7 Hur kan man vara så TEMPOTORSK!! Perra fattar inte hu de kör! Vill de inte vinna då eller?

DAGENS PISSLOPP!Redigerat: 2019-05-16 02:10:39

 Perra - 2019-05-16 01:57:15
Så gick detta på Trav365 idag


Förmodligen sitter de utländska robotspelarna och Jublar nu med DubbelJackpott 


Redigerat: 2019-05-16 02:07:17

 Perra - 2019-05-16 02:20:38
Hulken i Liven spelar på 3 PIERRE i sin DD! Vad kommer den INFON FRÅN? ! 

Hur kunde den hästen spelats ner så mycket? Luktar snusk? 7% på v86 och sedan 7,69 på toton.

Kim Eriksson som kusk! Ville han bara sabba för COUNTERFEIGHTR som alla media Travexperter har höjt till skyarna! sedan vinner den nedsnackade favoriten NEW STEEL

Vad tror ni det är som är problemet? 

Redigerat: 2019-05-16 02:21:34