Travsnack travforum


     Registrera
ATG erbjöd spel på häst som inte startade  


 Hallon Brunn - 2019-05-21 20:53:19
Travronden

Då V4-omgången avgjordes på Berlin i söndags var Asajj T.Dream från spår fyra favorit på strecken i första avdelningen. Problemet var bara att hästen inte startade. Från spår fyra startade en 47-oddsare som då många ATG-spelare då spikade.
Asajj T.Dream tränas av Jägersrotränaren Ronny Palm. Enligt ATG:s startlistor startade hästen i Berlin i söndags som V4-favorit.
– Det hade varit lite svårt eftersom hästen startade på Jägersro i lördags. Dessutom åker jag aldrig till Berlin och startar mina hästar, säger Ronny Palm.
På ATG står också att hästen numera tränas av Hannu Voutilainen. Inte heller det stämmer.
– Nej, hon står här i stallet och ska starta på torsdag på Kalmar. Det är lite tuffare hästar än normalt, men jag tror på lite chans ändå, säger Ronny Palm.
Nu visar det sig att hästen som startade från spår 4 i V4-1 på Berlinbanan var Royal Blue. En häst som inte sågs med särskilt hög segerchans och stod i över 47 gånger insatsen.
Så alla ATG-spelare som trodde att de hade streckat V4-favoriten Asajj T.Dream fick alltså den i stort sett chanslöse Royal Blue.
Det var sajten Gamblers Vardag som drivs av Jan ”Hatten” Helander som först skrev om händelsen. Han skriver:
”Detta är ren skandal, och naturligtvis ska ATG ersätta ALLA som investerat i Berlin lopp 9, oavsett spelform, när startlistan givit en helt annan häst än vad som startade. Detta är grundläggande för spelbolag, ersätt ALLTID kunden vid felaktigheter, utan att kunden ens ska behöva klaga!”
Under tisdagseftermiddagen var Travronden i kontakt med ATG:s Peter Wallin som inte hade hört talats om felet och ville återkomma. Efter några minuter ringer han tillbaka med en förklaring.
– Tyskarna levererar en datafil till oss med ID-nummer på hästarna. Av någon anledning har fel häst blivit registrerad här. Vi har dragit igång en utredning och tar det här på allvar.
Kommer de spelare som har spelat på loppet att kompenseras?
– Det är inget som jag kan svara på. ATG återkommer med svar under onsdagen.