Travsnack travforum


     Registrera
Vinnarodds  


 Kusken - 2019-06-18 17:30:27
Hej,

Jag har en nybörjarfråga angående vinnarodds.


Där står det t.ex. att favoriten Propulsion hade låga 1,63 i odds och att t.ex. skrällen LittleRedCorvette hade höga 20,52.

Jag förstår att 40 % av den utdelade potten går till de som fått sju rätt, 20 % till de med sex rätt och 40 % till dem med fem rätt.

Men hur kopplas dessa vinnarodds på enskilda hästar till systemet med vinstpotten? Hur bestämmer man utdelningen för en viss häst? Man måste ju få rätt på andra hästar också. Jag förstår inte exakt hur jag ska tolka vinnaroddsen.

Är det som så att vinnaroddsen inte har att göra med V75 alls? Utan enbart med spelformen "vinnare". I så fall, sätts vinnaroddsen utifrån hur folk har spelat enbart på den spelformen eller är det även hur många som streckat hästen i V75?

Jag hoppas att jag har formulerat mina frågor bra! :) Jag har googlat en del och hittat lite texter om det, men det har inte riktigt klarnat.

Tack för hjälpen! :) Kusken - 2019-06-18 18:53:14
Tack så mycket! Nu har det klarnat mer. Nu har jag även läst resultat på vinnare och sett att det avser samma lopp och att V-odds stämmer överens med det på den där sidan.

Det som gjorde mig förvirrad var att det stod om vinnarodds på den där sidan som visar resultat för V75, men även att Micke Nybrink skriver om utdelning och använder dessa siffror. Spelet vinnare är väldigt klassiskt så jag fattar varför de gör så.