Travsnack travforum


     Registrera
V75 Bollnäs  2019-09-14


 Hallon Brunn - 2019-09-09 19:18:59

 Hallon Brunn - 2019-09-09 19:28:18

 Hallon Brunn - 2019-09-10 11:13:50

 reflex - 2019-09-10 17:18:40
travsnack travforum

Bara inloggade användare ser alla svar!

 reflex - 2019-09-10 17:35:33

 reflex - 2019-09-10 17:45:24

 BigBenGab - 2019-09-11 07:18:38

 BigBenGab - 2019-09-11 07:19:01

 Activity - 2019-09-13 13:50:23
Uppskattar verkligen alla bidrag som publiceras här men utom Guiden (det står klart och tydligt) känner jag inte nån av rankingkällorna.Kan man inte tänka sig att ange varifrån de är hämtade?


 STGR702 - 2019-09-13 14:55:51

 Andreas - 2019-09-13 17:43:58
V75 intervjuer


V75-1, Klass I, 2 140 m, volt
1 Major Vici (Tomas Pettersson) är en häst som öppnar bra i voltstart och bör få ett fint lopp från det här utgångsläget. Han höll helt okej i sin senaste start på Solänget.

2 Pegasus All Over (Carl Johan Jepson) hoppas jag blivit lite bättre med senaste loppet och han känns fin i jobben. Han verkar pigg och äter lite bättre än tidigare. Det är rätt så tufft motstånd så vi får se hur långt det räcker nu. Spåret är inte det allra roligaste men jag tror inte det är några problem. Det blir inga ändringar, säger Toste Norgren.

3 Majestic Man (Björn Goop) gjorde en ­fantastisk prestation i den senaste starten och har absolut toppform för dagen. Det är en av de tio bästa fyraåringarna i Finland och vi har stora förhoppningar på honom. Han är naturligt startsnabb och jag tror han kan ta sig till ledningen i det här loppet. Det är alltid tufft på V75 men vår häst är i toppslag och kommer att gå barfota runt om och med en jänkarvagn. Vi är optimistiska inför den här starten, säger Joni-Petteri Irri.

4 Lukas Zaz (Torbjörn Jansson) har inga problem med starten då han känns stabil och är lättvänd, så han kan nog få en bra start. Det verkar bra i träningen efter det senaste loppet och vi hoppas att han dyker upp bland dem tre här, säger Fredrik Linder.

5 Wingmaster (Kim Eriksson) var duktig vid segern i det senaste loppet och han är rejäl och tål göra en del jobb själv under vägens gång. Har varit ute mot tuffa gäng i många av sina starter genom åren.

6 Crazy and Quick (Erik Adielsson) tog hand om ledningen i det senaste loppet på Solvalla och vann väldigt enkelt på en bra tid den gången. Gör debut i voltstart i Sverige nu men har fått Erik Adielsson i sulkyn som är väldigt vass i den disciplinen.

7 Lyckans Star (Ulf Ohlsson) kändes väldigt fin senast och har sett bra ut i veckan, han tränar på normalt. Bra distans, spår och kusk nu så det ser bra ut. Öppet huvudlag den här gången, säger Stefan Arvidsson.

8 Global Winner (Örjan Kihlström) har riktigt fin form och gjorde det väldigt bra i det senaste loppet, han fick visa hur bra han är och vann på ett bra vis. Har vi lite tur och han hittar ut från start så är han med i matchen igen. Troligen vanlig vagn, säger Clas-Göran Björkroth hos Timo Nurmos.

9 Panther Face (Stefan Söderkvist) ser det väl tufft ut med, som det alltid gör på V75, men vi får hoppas på lite tur och att vi får ett lopp i ryggar, då kan han avsluta bra. Han ser jättefin ut i träningen inför det här. Det blir vanlig vagn nu istället för jänkarvagn då det är voltstart, säger Admir Zukanovic.

10 Noble Boy (Per Linderoth) har känts bra i jobben och han har en fin form, han vann på ett fint vis senast. Möter bättre hästar den här gången och det blir vanlig vagn och barfota runt om, säger Per Linderoth.

11 Wreckless M.M. (Anders Eriksson) ser det bara bra ut med efter senast och han känns som han ska i jobben. Spår elva nu gör att vi får ligga lite lågt. Han kommer göra ett bra lopp men behöver lite flyt på vägen. Inga ändringar, säger Morten Waage.

12 Real Masterpiece (Oskar J Andersson) presterade inte som väntat senast utan jag tycker han skulle varit med på linjen. Är uppkollad efter men inte hittat något så vi får testa igen. Härifrån får vi hoppas på pengar, då har han gjort det bra, eventuellt skor runt om, säger Oskar J Andersson.V75-2, Stolopp, 2 140 m, volt
1 Cactus (Rikard N Skoglund) kan vi glömma senaste loppet för då hon fick gå i tredjespår för länge och blev förståeligt trött. Bra läge nu och formen ska ha gått framåt med senaste loppet. Hon känns fin i jobben, säger Clas-Göran Björkroth hos Timo Nurmos.

2 Bear Beautiful (Oskar Kylin Blom) var bra vid segern senast. Möter tuffare motstånd.

3 Patricks Princess (Örjan Kihlström) blir det spännande med. Det är en fin häst som är lite svårmatchad eftersom hon är amerikanska och tre år. Gjorde lite comeback i det senaste loppet och gick riktigt bra. Fort­sätter träna bra men är lite svår sätta in i sammanhanget då hon bara är tre år, men gör nog ett bra lopp. Inga ändringar, säger Pär Pergenius hos Daniel Redén.

4 Green Mamba (Kim Eriksson) har visat fin form och vann säkert senast. Ny kusk nu.

5 Andrina (Robert Bergh) har strulat en del och spår fem i volten är inte helt optimalt för henne. Hon har fart i sig men har ändå ­lite svårt tro att hon ska räcka till seger, säger Oskar Florhed hos Robert Bergh.

6 Frida Taxam (Daniel Wäjersten) gjorde det bra senast och rundade till seger från kön. Bra läge nu men möter lite tuffare motstånd. Hoppas kunna dyka upp bland de tre-fyra främsta, säger Daniel Wäjersten.

2 160 meter:

7 Quantum Estelle (Tomas Pettersson) var jag nöjd med hur hon avslutade senast och hon hade huvan kvar. Det är bra hästar hon möter men hon har bra form och löser det sig lite bättre nu så kan hon tjäna fina pengar. Bakskor på nu, säger Jenni H Åsberg.

8 Hankypanky Peyton (Jorma Kontio) har gjort allting jättebra och gjorde det bra även i den senaste starten. Det är en riktigt fin häst som känns fin i jobben inför detta. ­Borde kunna göra upp om segern här, säger Clas-Göran Björkroth hos Timo Nurmos.

9 Bay View (Erik Adielsson) har en del kapacitet för klassen. Är orutinerad i voltstart.

10 Clerys Spring D.T. (Ulf Ohlsson) gick rätt så bra senast, gången innan var hon lite blek. Hoppas hon ska kunna tjäna en slant här. Vanlig vagn, säger Joakim Elfving.

11 Bear Victory (Torbjörn Jansson) gjorde en stark upphämtning efter galopp senast och visade fin form. Har ett svårt startspår.

12 Selma Töll (Björn Goop) kändes fin i senaste loppet och hade mycket krafter kvar i mål. Är startsnabb och har ett bra spår så hamnar hon lite vettigt på det så ska hon kunna ta en fin slant, säger Jenni H Åsberg.

13 Quarcia (Kim Moberg) verkar allting bra med och hon känns fin hemma i jobben. Jag får hoppas att hon prickar starten och blir vi inte hängandes så tror jag på en skaplig chans, säger Roger Forslund.

2 180 meter:

14 Alvena Uni (Kaj Widell) tog grabben sin första seger med senast, det var riktigt kul. Formen är uppåt men det är lite tuffare den här gången. Jag tror hon tjänar fina pengar om det löser sig, säger Mikael Cedergren.

15 Ginny Weasley (Carl Johan Jepson) fick ett tufft lopp senast och behövde nog det loppet. Ser bra ut efteråt men hon ­stannade lite senast så måste ha gått framåt, säger Oskar Florhed hos Robert Bergh.V75-3, Klass II, 2 140 m, auto
1 Melizza (Torbjörn Jansson) hon känns lika fin som hon brukar och jag körde ett lätt jobb med henne i torsdags. Har haft mycket bakspår så det ska bli spännande med ett bra läge nu. Det är bra hästar på V75 men jag tycker hon hävdar sig väl. Det vore en fördel om hon skulle få ledningen men hon går från alla lägen, säger Ulla Fredlund.

2 Västerbo Pokerface (Örjan Kihlström) gjorde ett bra lopp senast efter lång vila och känns fin i jobben, så han ska gått framåt med det loppet. Inte så snabb ut men har ett bra spår. Han är stark och rejäl, säger Clas-Göran Björkroth hos Timo Nurmos.

3 Lotusjasmine (Daniel Wäjersten) gick bra senast och det blev en del spår på vägen. Allt bra efteråt och det är en fin typ som är lättplacerad i loppen. Möter hingstar nu så det kanske inte går att ha några vinstkrav på henne i det här loppet men jag tror säkert att hon gör ett bra lopp. Det blir samma utrustning som senast, öppet huvudlag, barfota och vanlig vagn, säger Daniel Wäjersten.

4 No Limit Royalty (Janne Korpi) var duktig senast och känns normal i träningen inför det här loppet. Han är stor och tung men blir bättre och bättre med loppen. Svårt säga hur bra dem andra i loppet är men jag tror att han gör ett bra lopp, säger Pekka Korpi.

5 O.M.Easton (Carl Johan Jepson) var bra senast så formen är god. Kändes jättefin i senaste jobbet och man hoppas han går framåt med loppen. Måste vara optimist, annars skulle vi inte åka dit och vi får hoppas på en framskjuten placering. Är inte så startsnabb så får hoppas på rygg och att det blir lite tempo, säger Torbjörn Maltesson.

6 Ajlexes Leif (Tomas Pettersson) har varit bra på slutet och vann både försök och final senast. Har jobbat på efter det och känns fortsatt fin. Det är mycket tuffare emot nu men vi hoppas han hittar ner någonstans från start så får vi se hur långt det räcker, säger Jenni H Åsberg hos Tomas Pettersson.

7 Lolee Trizzofrock (Per Linderoth) fick krafter kvar efter den senaste starten och kändes fin, så vi får testa nu igen. Hästen har fått ett lite byngligt läge med spår långt ut men jag hoppas vi kan hamna vettigt till och då ska han kunna vara med lite grann. Skor bak, säger Per Linderoth.

8 Evander Am (Magdalena Eriksson) har jag hellre spår åtta med än ett på Bollnäs. Han vill gärna ha ett hårt tempo, annars får vi sätta upp det själva. Han har haft mycket krafter kvar på slutet och är i fin form. Inga ändringar, säger Fredrik Linder.

9 Fagur (Kaj Widell) verkar må bra och han känns fin i träningen. Bra motstånd som han möter nu men han ska vara väl förberedd. Ska mycket till för seger härifrån men jag hoppas på en skaplig peng. Det blir inga ändringar, säger Zandra Vidén.

10 Mellby Granat (Robert Bergh) har hög kapacitet och räcker bra i den här klassen. Har visat att han tål göra en del själv under vägen så vi måste vara optimistiska den här gången. Blir inga ändringar, säger Oskar Florhed hos Robert Bergh.

11 Jeppas Sputnik (Claes Sjöström) fortsätter att visa fin form och var duktig som tvåa i senaste starten. Står bra inne i loppet.

12 Miss Lovelace (Linda Artursson) sköter sig bra i jobben. Vi ville ha ett bakspår då det är stor galopprisk annars. Får hoppas på en peng nu så är vi nöjda. Det blir inga ändringar, säger Christan Hansen.V75-4, Kallblod, 2 140 m, volt
1 Sundbo Bysen (Niclas Hammarström) har vi har trimmat inför detta för att vara på topp. Han lär väl få springa för att tjäna pengar, men vi ska göra vårat bästa. Kanske lättar honom lite, säger Mikael Cedergren.

2 Svärting A.C. (Per Linderoth) gör första starten för mig och får bedömas på gamla meriter. Tävlar barfota fram och med öppet huvudlag, säger Per Linderoth.

3 Klack Nova (Oskar J Andersson) är ganska långsam från start. Gjorde ett av hennes bästa lopp senast men möter bra hästar här och vi får hoppas på fina pengar. Barfota fram, säger Oskar J Andersson.

4 Skorpion (Rikard N Skoglund) gör så gott han kan hela tiden så får vi se hur långt det räcker, säger Jan-Olov Persson.

5 Optandsfröken (Björn Goop) var bättre senast och verkar tagit loppet bra. Hoppas på en lika bra insats nu. Funderar på goggles för första gången och Björn i sulkyn blir spännande, säger Michael von Essen.

2 160 meter:

6 Tåga Kongen (Jan-Olov Åberg) har löpt ojämnt. Måste göra en av sina bättre prestationer här och med lite flyt kan han tjäna en slant, men det är nog inget för spelarna. Går nog med skor, säger Niclas Torstemo.

7 Kos Odin (Simen B Jessen) har gjort det bra och håller en fin form för dagen.

8 Klocksve Sprinten (Torbjörn Jansson) verkar det vara bra med men han har nyss kommit upp i den här klassen så det är tufft. Får vi en peng nu så är vi glada. Vi får se hur banan är men det blir väl barfota fram och så blir det can’t see back som han hade när han var tvåa i Årjäng, säger Leif Persson.

9 Minessa (Micael Melander) har form så vi hoppas hon inte stressar upp sig utan att hon får trava in sig, då kan hon springa fort. Det är väl om man helgarderar hon ska med, är många bra emot, säger Anders Hafstad.

10 Pyrmo (Ulf Ohlsson) är pigg och glad. Hade lite otur med spåret men jag hoppas han går felfritt, så får vi se hur långt det räcker. Fungerar han så springer dem inte ifrån honom. Han kommer gå med helstängt och så blir det skor runt om, säger Martin Lundahl.

11 Demex (Wiktor Kylin-Blom) var väldigt fin senast när han slog Skorpion. Han känns väldigt fin för dagen men det är svårt säga hur han står sig mot de bästa, men han kan kanske dyka upp i främre träffen. Inga ändringar, säger Jan-Olov Persson.

12 Husnäs Elving (Erik Adielsson) verkar väldigt pigg och alert efter det senaste loppet. Det är många bra hästar med men håller han sig i trav så kan han vara med och slåss om det, säger Håkan Norman.

2 180 meter:

13 Faks Nils (Jan Ove Olsen) har jättefin form. Står lite chansartat till med 40 meters tillägg och vi måste smyga med och köra på chans. Kan bli lite tufft att vinna men jag tror på fina pengar, säger Jan Ove Olsen.

14 Lukas Rauen (Magnus A Djuse) sjabblade till det när jag skulle köra till senast, han kändes normal annars. Är inte tuffare motstånd nu men lite frågetecken är det ju då han galopperade senast. Går nog med vanlig vagn. Känns som att han ska räknas tidigt om det löser sig, säger Magnus A Djuse.

15 Don Viking (Örjan Kihlström) var duktig som tvåa senast. Örjan upp i sulkyn nu.V75-5, Brons, 3 140 m, auto
1 Scarlets Mirakel (Torbjörn Jansson) känns fin men jag vet inte riktigt var jag har honom. Var lite dålig i halsen senast men nu ska det vara bra. Det är en fin häst i grunden och lång distans verkar passa honom. Det blir nog barfota runt om men har inte ­bestämt vilken vagn, säger Zandra Vidén.

2 Young da Vici (Per Lennartsson) har gjort det jämnt och bra. Galopperade senast men han låg invändigt och var lite för pigg och när jag skulle lyfta ut honom klarade han inte av det. Blir det lite körning i loppet så är han duktig att hålla farten till slut. Inga ändringar, säger Per Lennartsson.

3 Survival Kit (Ulf Eriksson) verkar allting bra med och vi har fräschat upp honom inför den här starten. Stenhårt lopp nu men han har gått ett skarpare jobb för en vecka sedan då han gick 1.17 på full väg med en rappare avslutning. Lever han upp till vad han kan så ska han kunna vara med bland de tre-fyra främsta. Vi rycker skorna runt om och så blir det jänkarvagn, säger Magnus Träff.

4 Falcon Am (Claes Sjöström) har gjort det jämnt och bra hela året. Fick en blytung resa senast. Bra läge nu och borde nå ledningen i första skedet sen får vi se vad Sjöström gör, han har försvarat sig bra i ledningen men över distansen blir det säkert luckor till slut också. Första gången på distansen men han lägger inga krafter på att ta sig framåt. Eventuellt vanlig vagn, säger Fredrik Linder.

5 Global Unlimited (Erik Adielsson) var jättefin senast vid segern och visade att formen är fortsatt på topp. Lång distans passar bra och kan vi bara hitta ned i en vettig position då är jag övertygad om att han kommer att svara för en bra prestation. Det är alltid tufft i de här sammanhangen men streckar man på då tycker jag att min ska med på bongen. Inga ändringar, säger Svante Båth.

6 Marrakesh (Jorma Kontio) var ute i finska Derbykvalen i den senaste starten men tyvärr blev det galopp där. Normalt är han inte så osäker och det är en häst som har riktigt bra grundkapacitet. Han känns kanonfin i jobben inför detta. Distansen är inga problem, det ska han fixa med bravur, säger Clas-Göran Björkroth hos Timo Nurmos.

7 Electrical Storm (Magnus A Djuse) STARTAR EJ

8 Shorthanded Jag (Björn Goop) har ett dåligt spår och var lite sämre i den senaste starten på Örebro, tror det var banan som ställde till det den gången och allt ser helt okej ut hemma. Är han bland de fem främsta nu så har han gjort det bra. Inga ändringar, säger Anton Sverre hos Björn Goop.

9 All Star (Peter G Norman) har levererat fint och känns fin. Läget är helt okej. Smyger med och kör till slut så får vi se hur långt det räcker. Skor, säger Peter G Norman.

10 Magic Cash (Örjan Kihlström) hade en downperiod i somras men nu pekar formkurvan uppåt igen och han gjorde det bra senast. Han borde duga bra i loppet, säger Clas-Göran Björkroth hos Timo Nurmos.

11 Zorro Swing (Jens Eriksson) gjorde det bra senast och ska kunna göra det ännu bättre nu. Det måste klaffa till max härifrån, då kan vi vara med, säger Jens Eriksson.

12 Zinco Jet (Ulf Ohlsson) fick ett lite tråkigt utgångsläge men han är ändå lite trög från start. Det är många konkurrenter att runda i det här loppet men hästen är väldigt bra i ordning och har utvecklats fint. Han känns jättefin i jobben här hemma ­inför den här starten. Det blir spännande att se hur långt det räcker. Inga ändringar, säger Anne ­Raatikainen hos Petri Salmela.V75-6, Guld, 1 640 m, auto
1 Makethemark (Ulf Ohlsson) har allting bara varit bra med och han satt fast med rubbet kvar i senaste loppet. Det finns inget negativt att rapportera och spetsstriden är avgörande nu. Han visade i Elitloppsförsöket att han kan öppna bra. Jag har en bra känsla och det blir samma utrustning, säger Anne Raatikainen hos Petri Salmela.

2 Coktail Fortuna (Robert Bergh) tappade lite i senaste loppet och var lite strulig i volten, han gick okej. Bra distans nu men det är bra hästar emot. Han är startsnabb så vi får se om han kan ta sig förbi från start och jag tycker han ska kunna vara bland de tre. Det blir nog en svensk jänkarvagn nu, säger Oskar Florhed hos Robert Bergh.

3 Antonio Tabac (Oskar Kylin Blom) har gjort det bra men har varit lite trög att få igång. Jag hoppas såklart han går framåt för varje lopp och att han blivit ännu bättre till den här starten. Jag vill helst komma ner till innerspår och köra i ryggar, drömmen vore ryggen på Sorbet. Går med ett norskt huvudlag, säger Oskar Kylin Blom.

4 Sorbet (Örjan Kihlström) satt fast med mycket krafter kvar i senaste starten i Sundsvall. Han tränar fortsatt bra efteråt och har lugnat ner sig efter han fick ponnyn som kompis, nu kan han nog lägga mer kraft på tävlingarna istället. Han duger gott i den här omgivningen och det blir inga ändringar, säger Pär Pergenius hos Daniel Redén.

5 Global Trustworthy (Jorma Kontio) gör comeback och känns riktigt fin i jobben och gör säkert en bra prestation direkt. Har ­inte gått några snabbare tider men känns jättefin. Det finns några tuffa motståndare och det blir säkert ett snällare upplägg den här gången, siktet är framåt vintern, säger Clas-Göran Björkroth hos Timo Nurmos.

6 Disco Volante (Carl Johan Jepson) klarade inte dödens och en lång resa senast. Han kommer gå bättre nu men det var ovanligt bra hästar emot den här gången. Är han fyra-femma här så är jag nöjd och han går utrustad som vanligt, säger Stefan Melander.

7 Nadal Broline (Björn Goop) var jättebra senast på Bergsåker och gjorde ett kanonlopp. Har ett dåligt spår nu samtidigt som dem bästa konkurrenterna fått bättre lägen, så det behöver klaffa lite under vägen för att vara med där framme. Inga ändringar, säger Anton Sverre hos Björn Goop.

8 Snowstorm Hanover (Stefan Melander) känns jättebra men från spår åtta nu får vi vara glada om det blir pengar. Bra i ordning annars och blir det en väldigt bra bana så kanske han går utan skor. Har gjort det en gång tidigare men då funkade han inte alls, säger Stefan Melander.

9 Super Zantos (Ante Lisell) känns bra i jobben och det blir spännande här. Vi provar med ett helstängt huvudlag från start vilket vi aldrig provat förut och försöker hålla ryggen på Makethemark. Vi får försöka vara med bland de tre, säger Ante Lisell.

10 Fossens Bonus (Magnus Jakobsson) gick jobb i torsdags och allting verkar normalt med honom. Startade förra onsdagen men galopperade då i voltstart där han kan vara lite svår. Har väl inga större förhoppningar nu med bakspår mot ett stenhårt motstånd, så jag kör för en peng. Det blir inga ändringar, säger Magnus Jakobsson.

11 King on the Hill (Hans G Eriksson) är en toppstammad femåring som gjorde comeback i den senaste starten på Solvalla. Där slutade det tyvärr med en galopp och formen är således väldigt svårbedömd för dagen. Fick ett tråkigt utgångsläge.V75-7, Silver, 2 640 m, auto
1 Exclamation Mark (Ulf Ohlsson) orkade inte senast efter att ha fått öppna hårt för att ta hand om ledningen. Han har startat över den här distansen två gånger tidigare och vid båda tillfällena har det slutat med seger. Är snabb ut bakom bilen så har perfekt läge.

2 Spickleback Face (Robert Bergh) var bra senast trots att han inte hade tränat som bäst inför det loppet. Dem är nöjda med honom nu och han ska alltid räknas tycker jag. Kan inte utnyttja spåret riktigt men har ju ett bra läge och sitter bra till i andraspår, säger Oskar Florhed hos Robert Bergh.

3 Flash Hammering (Jörgen Westholm) har ett passande utgångsläge och förutsättningarna ser bra ut. Har gjort två tveksamma lopp nu så vi vet inte riktigt vart han står och han visar inte så mycket hemma heller. Distansen passar bra men får ändå ligga lite lågt. Det blir inga ändringar, säger Andreas Lövdal hos Jörgen Westholm.

4 Antonio Trot (Carl Johan Jepson) gjorde ett bra lopp senast och distansen är rätt för honom nu, så det finns inget att klaga på. I fin form och kommer göra ett bra lopp, säger Clas-Göran Björkroth hos Timo Nurmos.

5 Esprit Sisu (Erik Adielsson) har varit riktigt fin på slutet och gör bra lopp varje gång. Här ser det tufft ut men jag ser ändå fram mot uppgiften och känner mig inte slagen på förhand. Med rätt resa slår vi många till slut och garderar man loppet då tycker jag att min häst ska streckas. Det blir inga ändringar, barfota bak, säger Svante Båth.

6 Valeur (Sandra Nordemo) känns väldigt fin för dagen och han tränar bra. Hästen har bra form men vi får ligga lågt då det är ett tufft lopp. Vi kör för pengar i första hand så får vi se hur långt det räcker. Det blir inga ändringar, säger Peter G Norman.

7 Picasso (Troels Andersen) känns fin i träningen och det finns inget att anmärka på. Fint och jämnt lopp nu och han har ett spår lite långt ut bakom vingen. Vi får se om vi hittar ner och med klaff kan han vara trea-fyra. Samma utrustning, säger Troels Andersen.

8 Bucks to Burn (Örjan Kihlström) gjorde nog inte sitt bästa lopp senast, han var inte dålig men lite seg var han. Allting verkar som det ska efteråt i träningen och han ser ut som han brukar. Har ett iskallt läge som ställer till det men han har inte problem med distansen i alla fall. Blir inga ändringar, säger Pär Pergenius hos Daniel Redén. 

9 Perfect Dynamite (Rikard N Skoglund) får en ryggresa och vi hoppas att han kan spurta förbi många till slut, förhoppningsvis allihopa. Kändes jättefin senast efter galoppen. Det blir kanske en vanlig vagn om vi inte hinner byta, han och Super Zantos går med samma jänkarvagn, säger Ante Lisell.

10 Donato E. (Björn Goop) har verkligen hittat stilen i Finland och kommer till den här starten med två raka segrar. Han har vunnit tidigare på distansen och i den här starten blir det Björn Goop i sulkyn. Han har kört honom med stor framgång tidigare, sju starter har givit fem segrar och två andrapris.

11 Ural (Jorma Kontio) tränar på som vanligt och vi hoppas på en liknande insats nu. Har ett dåligt läge men det är lång distans, så det kan hända mycket under loppet. Han har vunnit på distansen tidigare  och eventuellt blir det skor bak, säger Susanne Richter.

12 Doctor Doxey Zenz (Mathias Andersson) har inte riktigt fått till det under året och jagar fortfarande årets första seger. Han har varit struken inför det här loppet för hälta så formen är ett fortsatt frågetecken Andreas - 2019-09-13 17:50:24
McFabulous har du lust att posta "finska rankingen"?


 Klanke - 2019-09-13 20:49:15

Ursprungligen skrivet av: Andreas

McFabulous har du lust att posta "finska rankingen"?


Rankning har inte dykt upp ännu, kan även jag kika efter den


 reflex - 2019-09-13 21:02:25
En egen Rank 

8,3,6,5   B 4,11,1,7,2,9,12,10
1,8,3,11,   B 13,15,7,6,9,4,12,5,2,14
10,1,4,5   B 11,7,8,6,9,12
7,14,10,12,15   B 5,11,1,3,13,2,4,8,9,6
 B 10,4,9,5,2,12,3,11,1
1,4   B 5,2,7,8,11,10
2,1,5,8,4,11,9,10   B 7,3,12,6

8 femmor a 20 kr


Redigerat: 2019-09-14 19:13:13

 Andreas - 2019-09-13 21:28:42

 Andreas - 2019-09-13 21:29:03

 Henke - 2019-09-13 21:59:08
Hej Jag har varit på denna sidan ett tag och tittat. Tycker den är bra.
Jag tänkte ta ställning i V75-6 och spikar 1 Makethemark då jag tror den kommer hålla upp ledningen.

Det är ju detta eller ta ett feglås

Hur gör ni?


Redigerat: 2019-09-13 22:00:17

 knight - 2019-09-13 22:04:25

Ursprungligen skrivet av: Henke

Hej Jag har varit på denna sidan ett tag och tittat. Tycker den är bra.
Jag tänkte ta ställning i V75-6 och spikar 1 Makethemark då jag tror den kommer hålla upp ledningen.

Det är ju detta eller ta ett feglås

Hur gör ni?
Spika!!!Redigerat: 2019-09-13 22:07:06

 Henke - 2019-09-13 22:05:01

 Henke - 2019-09-13 22:16:04
Jag håller med!  Om man skall posta rankningar här så MÅSTE man lägga in varifrån dessa kommer ifrån!
Annars är det totalt ointressant! 

Ursprungligen skrivet av: Activity

Uppskattar verkligen alla bidrag som publiceras här men utom Guiden (det står klart och tydligt) känner jag inte nån av rankingkällorna.Kan man inte tänka sig att ange varifrån de är hämtade?

 virre82 - 2019-09-13 23:39:48

Ursprungligen skrivet av: Henke

Hej Jag har varit på denna sidan ett tag och tittat. Tycker den är bra.
Jag tänkte ta ställning i V75-6 och spikar 1 Makethemark då jag tror den kommer hålla upp ledningen.

Det är ju detta eller ta ett feglås

Hur gör ni?

spikar sorbet, örjan är örjan och han tok skrällde  igår med redens maxius. sorbet hade sparat senast som 2a efter ringostarr i open trot, fick aldrig lucka... makethemark sluta näst sist.. det känns rätt givet att du spricker på din spik.

Föresten så tror jag rätt säkert att bergs coktail fortuna tar en längd på makethemark sen blir det släpp till örjan när han kommer.


Redigerat: 2019-09-13 23:45:43

 Jens - 2019-09-14 00:03:07
Vassa spiken sticker undan i ledningen!

Stall Timo Nurmos visade storform förra helgen med tre V75-segrar och han fortsatte med tre segrar och ett gäng tätplaceringar på Solvalla i onsdags. Att rygga ett stall i toppform brukar vara ett bra recept för spelframgångar och nu är finländaren även huvudperson när V75 avgörs i Bollnäs. Sju bra hästar till start och det lär bli nya framgångar.
På V86 i onsdags fick vi ett tydligt exempel på att det numera är viktigare att inte gå på samma ”speldrag” som alla andra än att spela på de man verkligen tror mest på. My Tambourine Man i V86-8 blev omgången stora snackis och spik och speldrag för de flesta tidningar och tipstjänster. Det som var en rolig spelidé till 7-8 procent i början på veckan slutade som klar favorit på 28 procent och därmed en av omgångens minst spelvärda hästar. Med seger för My Tambourine Man hade värdet på åtta rätt ökat från 54.192 kronor till 70.036 kronor. Han hade alltså rensat knappt 1.3 gånger pengarna vilket i sin tur innebär 77 procents vinstchans.

Den här tendensen är tydligare på onsdagarna än på lördagarna vilket säkert hänger ihop med att det är tufft att analysera åtta lopp mitt i veckan och därmed lättare att hänga på vad som skriks ut i media. Särskilt stor effekt har troligen de allt fler och större tillsammansbolagen där majoriteten av spelläggarna förmodligen jobbar med annat än att gräva ner sig i åtta V86-lopp under veckan. Då blir givetvis ”följa-John-taktiken” lätt att ta till vilket ger den effekt på spelet som vi såg i onsdags.

Man måste alltså försöka att tänka lite utanför boxen för att inte hamna i samma fålla som alla andra och ett tips kan ju vara att om du hittar ett drag som sett riktigt bra ut i lopparkivet och som känns helt givet att gå på så är du troligen inte ensam om att ha sett det. Lättare sagt än gjort att analysera ett lopp och komma fram till en lösning och sedan kanske spela precis tvärtom, men i längden kanske det är bättre än att sitta med spel på ”My Tambourine Man-dragen”?

Att spika storfavoriter som tipstjänster och favorithatarna spyr på kan vara en annan idé som inte är så tokig. Jag testade det i onsdags med Marcello Wibb, vilket inte gick hem, men det tror jag nog berodde mest på att innerspåret blev riktigt skitigt på Jägersro. Inte ofta det körs en V86-omgång där utan att en enda spetshäst vinner.

Om ni trodde att ni hade börjat tröttna på sportsnacket i ATG-live så vänta bara… Efter att ATG gått in som storsponsor av Hockeyettan så lär vi behöva stålsätta oss rejält inför allt tjat under hösten och vintern om hur intressant den serien är. Det handlar alltså inte om SHL och inte om Hockeyallsvenskan utan nästa steg nedåt i seriesystemet.Kämpa ATG och kämpa alla vi som gillar att se på TRAV i ”liven”.

V75 i Bollnäs alltså och där har man ett banunderlag som är snabbt och bra och som passar de flesta hästar. Dessutom ett upplopp som är 207 meter långt, men ändå är känslan att täthästarna är gynnade. De långa rakorna innebär också att spår långt in på vingen bakom bilen är gynnsamt. Solvallas Timo Nurmos spelar huvudrollen med flera feta segerchanser och precis som förra veckan när det blev sju rätt på mitt stora systemförslag ( 31.389 kr i tillbaka) så spikar jag en av hans hästar i stoloppet. Nu kör vi!

Analys Bollnäs V75-1: 

Ranking: A: 6-3-8-5     B: 1-4-11     B/C: 10-7-9     C: 2-12
Spetsanalysen:
1 Major Vici är kvick ut, trivs i ledningen och kusken gillar att svara spets. 3 Majestic Man har öppnat bra med volt i Finland och Goop kan nog få bra snurr på honom första biten. 6 Crazy And Quick är mycket svårbedömd med voltstart, men överraskade med att spetsa fån innerspår bakom bilen senast och med Adielsson i sulkyn har han bästa tänkbara hjälp första biten. Knapp spetsfavorit. Favorit att sitta i ledningen efter 500 m: 6 Crazy And Quick

Loppanalysen:
Voltstart i det inledande loppet och då vet vi hur det kan bli med omstarter som kan påverka hästarna negativt. Lite svårlöst spetsanalys,
men vi vet i alla fall att Erik Adielsson är grymt vass från springspår och 6 Crazy And Quick har kapacitet att vinna loppet från ledningen. Fyraåringen har varit klart positiv i sina starter på svensk mark och senast såg han ut att ha gott om krafter kvar när han vann lätt från ledningen. 
Är hästen med på noterna från start så bör Adielsson kunna skicka honom till spets och då är han hästen att slå för övriga. Extra intressant vore det om man tog av skorna på den här Love You-sonen, men det får vi nog avvakta till lördag eftermiddag med att få koll på som det verkar. Tipsetta.

Mycket snack har det blivit om finske fyraåringen 3 Majestic Man som får Björn Goop i sulkyn. Han spurtade bra som trea i ett derbykval näst senast och vann sedan tröstloppet i mycket läcker stil från ledningen. I dessa två starter har han dock gått med helstängt huvudlag, men nu låter det som att man tar bort det eftersom han blev lite välv pigg senast. Jag såg honom med öppet huvudlag för tre starter sedan och då såg han inte alls lika vass ut som rätt chanslös 80-oddsare. Möjligt att Goop kan väga upp saknaden av skygglapparna, men givet är det inte och jag hakar nog inte på det här speltåget fullt ut även om Majestic Man givetvis ska räknas tidigt.

Bästa hästen är nog Nurmos fine 8 Global Winner som var totalt överlägsen vid segern i lite enklare sällskap senast. Han hade lite otur i derbykvalet innan det och han bör ha en del att hämta i V75 och fyraåringsloppen under hösten. Läget är chansartat med stängt spår över kortare distans än senast, men hans startrygg öppnar ändå bra och snirklar Örjan sig ut i tid så lär Global Winner segerstrida igen. Måstestreck vid gardering.

Den fjärde hästen som höjer sig en del över resten är 5 Wingmaster som tog en välförtjänt seger senast efter att ha kämpa bra mot kulltoppar i flera starter. Han ser inte så märkvärdig ut den här, men har härlig inställning och bör kliva iväg vettigt från spår fem. Tidig
som inte så mycket spelad än. Med dessa fyra är det normalt sett bra chans att överleva men vill man gardera vidare är B-gruppen intressant.
1 Major Vici vann V75-lopp från ledningen för nästan ett år sedan och är inte så tokig i grunden. Han såg okej ut i skymundan senast och trivs bäst i den främre träffen. Spets eller rygg ledaren luktar det nu och då kan han överraska.

4 Lukas Zaz har varit positiv i ny regi innan han fick ett lite väl tufft upplägg senast. Trivs med Jansson och kan nog öppna både bra och stabilt.
11 Wreckless M.M. var riktigt rejäl senast när han plockade ner nylige V75-vinnaren Arras Cando efter en stark långspurt i spåren. Risigt läge nu, men hästen är bra och spelprocenten låg.

Fyra streck totalt.

Analys Bollnäs V75-2:

Ranking: A:    B: 3-8     B/C: 7-13-15-11-9     C: 12-4-5-6-10-2-14
Spetsanalysen:
1 Cactus tror jag har bra chans att ta hand om ledningen med vasse startkusken Rikard N Skoglund. 3 Patricks Princess utmanar, men jag tror inte att hon tar sig förbi. Favorit att sitta i ledningen efter 500 m: 1 Cactus

Loppanalysen:
Ett stolopp över tre volter där kapabla 8 Hankypanky Payton är omgångens klart mest spelade häst. Hon inledde med sju segrar i följd från debuten innan hon senast åkte på stryk, men ändå höll bra som trea efter ett tufft lopp. Hon har visat härlig styrka och inställning, men såg inte som bäst ut i travet vid sina två senaste segrar och ägarna får nog tacka Jorma Kontio för att det inte blev galopp i någon eller båda dessa starter, Senast såg kanske travet lite bättre ut, men då var hon entömd istället och knappast helt hundra. Har Timo Nurmos fått till Hankypanky Payton perfekt nu så är hon kanske bara bäst här, men det spelar jag inte på när hon är storfavorit.

Jag går emot och spikar i stället stallkompisen 1 Cactus som ser ut att ha en passande uppgift. En välstammad fyraåring som visade bra fart i tre segrar på sina fyra första starter innan hon blev ofräsch och gjorde bort sig två gånger förra vintern. Hon återkom efter långt uppehåll senast på Bergsåker, men fick ett omöjligt lopp med tredje och fjärdespår fram till dödens och var slagen i sista sväng. Hon såg annars bra ut och höll helt okej med tanke på upplägget och det låter som att hon tränar bra efteråt och har tagit loppet bra. Nu borde det vara bra spetschans och sedan räknar jag med att Rikard N Skoglund är segersugen och kör i tät hela vägen och inte ger upp loppet till stallkamraten om Kontio kör fram med denne. Är Cactus i bra slag tror jag att hon blir svår att ta tillägg på (spets i stolopp är alltid bra) och till 11 procent mot favoritens 61 är hon är hon en mycket rolig chansspik!

Bakom Nurmosduon räknas givetvis 3 Patricks Princess tidigt. Hon är bara tre år och orutinerad, men har gått framåt rejält på slutet och stred bra från ledningen som tvåa bakom en topphäst senast. Jag tror inte att hon tar sig förbi Cactus från start, men om hon gör det är det möjligt att hon leder hela vägen.

I B/C-gruppen finns det lågt spelade hästar med bra grundkapacitet, men med lite småminus på de flesta. 7 Quantum Estelle (med skor nu) 9 Bay View (blek senast) 11 Bear Victory (svårt startspår) 13 Quarcia (riskerar att bli hängande från start) och 15 Ginny Weasley (humörbetonad och svag med en liknande uppgift i lördags).

Analys Bollnäs V75-3:

Ranking: A: 4-10     B: 1-3     B/C: 5-7-8-11     C: 6-9-12
Spetsanalysen:
1 Melizza är snabb och tränaren låter sugen på spets. Även 3 Lotusjasmine öppnar bra, men får nog svårt att ta en längd på Melizza. 4 No Limit Royalty öppnade bra senast och vill nog till spets, men känslan är att det kan vankas svar invändigt och öppningen kan bli tuff om Korpi är envis.
Favorit att sitta i ledningen efter 500 m: 1 Melizza
Loppanalysen:
Lägsta klassen och här blev det rejält ändrade förutsättningar kort före min publicering när favoriten Västerbo Pokerface ströks och jag fick tänka om.

Lovande är fyraårige 10 Mellby Granat som kommit tillbaka fint efter långt uppehåll och tagit två snygga segrar. Han avslutade 1.10 sista 700 m från dödens senast och gick över mål i bra stil. Motståndet är dock betydligt tuffare den här gången och från bakspåret är det lätt hänt att det blir strul. Givet segerbud men blir nog lite väl klar favorit efter strykningen.

4 No Limit Royal är också en häst som är klart bra för klassen. Han gick bra som trea i ett V75-lopp som Sato vann för tre starter sedan, men var en 46-oddsare då. Sedan gick han inget extra efter uppehåll som hårt betrodd i sin näst senaste start, men senast var han riktigt fin vid spetsseger på Vermo. Når Janne Korpi ledningen är nog segerchansen stor, men No Limit Royal tar ingen ledning av egen kraft och när de låter lite spetssugna
invändigt så kan det bli fel med dödens och en tuff öppning. Bra chans om det löser sig bättre än så och tippas.

Bakom den här trion är det två formstarka och lägesgynnade ston som sticker ut. 1 Melizza såg väldigt laddad och fin ut senast när hon avslutade vasst efter sen lucka. Jag tror att hon kan hålla ledningen från innerspåret och där har hon gått bra förut. 3 Lotusjasmine ser också riktig fin ut för dagen och kommer från bra insatser. Öppnar bra, men jag tror inte att hon tar en längd på Melizza och kusken låter också lite inne på ett snällt upplägg nu när motståndet är tuffare än på slutet.

Jag streckar även mina fyra hästar i B/C-gruppen nu när loppet öppnades upp en del efter strykningen och av dessa varnar jag mest för 5 O.M.Easton som är rejält på gång och får Jepson i sulkyn.

Analys Bollnäs V75-4:

Ranking: A: 15-12-7-14     B: 10-11-4-5-8     B/C: 2-3-13     C: 1-9-6
Spetsanalysen:
5 Optandsfröken med Goop bör vara snabbast och mest sugen av de på start att ta hand om ledningen. Kan nog tänka sig släppa om rätt häst
kommer tidigt. 11 Demex kan vara snabbast ut av de på tillägg. Favorit att sitta i ledningen efter 500 m: 5 Optandsfröken

Loppanalysen: Trassligt kallblodslopp och inte omöjligt att vi får skräll precis som förra lördagen. Då var det 12 Husnäs Elving som vann, men trots att han tjänade mycket pengar då så är han ändå en av de som står bäst inne i det här loppet och han har 20 meter tillgodo på två tuffa motbud som han stod samma start som senast. Husnäs Elving är ojämn och inte att lita på, men Adielsson har lärt känna hästen nu och ändringen på huvudlaget och barfota fram föll väl ut. Bra chans om han kommer iväg vettigt från start, men det finns det nog inga garantier för med den här hästen.

Tipsettan får rejäle 15 Don Viking trots att han kanske borde vunnit senast och nu stå 20 meter sämre till. Jag tror dock inte att de extra 20 meterna gör så mycket och det kompenseras kanske av Örjan och att det blir barfota runt om nu som vid den snygga segern näst senast. Kos Odin och Lukas Rauen är de två norsktränade bidragen i fältet och båda räknas tidigt. 7 Kos Odin var bra vid två starter på Romme och Bollnäs i somras och var nära att knäppa Pyrmo från rygg ledaren näst senast. Han fick ett för tufft lopp senast, men med en bättre resa nu blir den här unghäststjärnan säkert farlig.

14 Lukas Rauen galopperade under anfall senast och är inte att lita på när han ska ut i spåren och i tempoökningar. Styrka som räcker har dock 12-åringen och felfri lär han vara långt framme här. 10 Pyrmo var duktig vid segern från spets näst senast, men galopperade dubbelt senast och är nte heller att lita på. Lurigt startspår nu, men toppkusk i sulkyn och ska streckas om man garderar upp loppet.11 Demex kördes till spets från springspår på tillägg senast och skulle kunna göra samma sak nu. I alla fall efter en bit. Han var då ohotad till slut och tog enkelt sina 20 meter på Skorpion den gången. Bortglömd nu. 4 Skorpion är travsäker och segstark och står bra inne i loppet. Måste nog sänka sitt rekord en bit, men inte omöjligt att det kan gå. 5 Optandsfröken har fin form, kan öppna bra och streckas med Goop i sulkyn. Sista strecket till 8 Klocksve Sprinten som har strulat till det på slutet, men som var fin som V75-tvåa bakom U.R.Faxe i somras och fart finns för att överraska. Nio streck totalt.

Analys Bollnäs V75-5:

Ranking: A: 10-6     B: 4-9-2-5     B/C: 3-12-11     C: 1
Spetsanalysen:
4 Falcon Am och 5 Global Unlimited gör nog upp om täten första biten, men troligen kan båda tänka sig att släppa till en felfri 6 Marrakesh
efter en bit. Favorit att sitta i ledningen efter 500 m: 6 Marrakesh

Loppanalysen: En bronsdivision över 3140 meter och bilstart. Stor favorit är Timo Nurmos finske derbykandidat 6 Marrakesh som visat hög kapacitet. Han var fin med fem segrar på sex starter ifjol och har matchats för det finska Derbyt under året. Han gjorde ett jättelopp som tvåa i comebacken näst senast när han var tvåa från dödens bakom Zanzibar Wise As. I derbykvalet senast blev det dock en tidig galopp vilket sätter en del frågetecken för formstatusen hos favoriten.

Det låter dock bra från stall Nurmos (som vanligt) och här ligger det nog nära till hands att Marrakesh får glida till ledningen över den dryga distansen. Fungerar han som han ska sedan är segerchansen stor. Värst emot tror jag att stallkompisen 10 Magic Cash är. Han är urstark och verkar rejält på gång efter att ha fått en liten knäck i Harper Hanovers tidigare i år. Han höll bra efter en tung resa i derbykvalet näst senast och såg kanonfin ut vid lätt seger på Solvalla senast. Han borde i alla fall vara den som är mest gynnad av den dryga distansen och sviker Marrakesh så kan Magic Cash krossa resten. Jag spelar med dessa två Nurmoshästar i en utgång och garderar rejält bakom.

4 Falcon Am gör det jättebra och har redan tagit tre V75-segrar i år. Han kan öppna och är en spetskandidat, men Fredrik Linder verkar vara inne på ett snällt upplägg och han verkar ju gilla att hans hästar ska få preparé-lopp i V75. Nu kör han i alla fall inte själv och jag gissar att Claes Sjöström är lite mer segersugen och från rygg ledaren blir han farlig med fritt.

9 All Star var riktigt vass vid segern senast och är underskattad. Lång distans passar bra och han är spurtstark med ett rygglopp, men även Peter G Norman är inne på att köra snällt inför kommande V75-final. Därför kör han också med bakskor nu vilket är ett litet minus och minskar segerchansen en del.

2 Young da Vici såg väldigt laddad ut senast, men galopperade i en trång situation när kusken ville ut i andraspår. Lång distans passar perfekt och han kan duga som väldigt lite spelad om de bästa kommer bort.

5 Global Unlimited har hittat stilen och var klart rejäl vid segern barfota runt om senast. Öppnar bra, gillar lång distans, ska gå skolöst igen och är inte heller chanslös vid favoritfall. Jag betalar även för B/C-gruppen där 3 Survival Kit har sett formstark ut på slutet och ska maxas i balans/utrustning nu.

12 Zinco Jet är en jäkla fin travare som jag har blivit besviken på flera gånger på slutet. Han gick bra på klockan senast, men ser inte ut att ta ut sig
helt och hållet. Fart finns nog för att spurta förbi de flesta om han känner för det.

11 Zorro Swing är härdad i tuffa V75-lopp och såg bra ut efter ett snällt upplägg i comebacken senast. Inte lika chanslös som det ser ut på spelprocenten i alla fall.

Analys Bollnäs V75-6:

Ranking: A: 4     B: 1-7     B/C: 5-2-6-3     C: 8-11-9-10
Spetsanalysen:
1 Makethemark öppnar snabbt när han laddas och spetsade från innerspår i elitloppsförsöket. Då var det dock 1609 m vilket är rejält gynnsamt för
innerspåret och inte givet att han håller ut snabbe 2 Coktail Fortuna nu. Gör han inte det så är det nog bra chans att 4 Sorbet tar över täten efter en bit. Möjligt att även 6 Disco Volante kan lägga sig i. Favorit att sitta i ledningen efter 500 m: 4 Sorbet

Loppanalysen:
Gulddivisionen körs över kort distans och starten blir nog helt avgörande. Tre hästar höjer sig ganska rejält i segerchans men den trion blir också rätt jämnspelad och då chansar jag på att min spetsanalys håller.

4 Sorbet har gjort två starter efter Elitloppet där han inte var som bäst och blev oplacerad. Han vann lätt från spets i ett enklare guldlopp näst senast och senast satt han fast i rygg på Ringostarr Treb i Sundsvall Open Trot och såg ut att ha mycket krafter kvar. Min känsla är i alla fall att han hade vunnit det lätt med fritt på upploppet. Sorbet har ju alltid varit bra, men enligt Daniel Redén är han mycket mer harmonisk nu sedan man parat ihop honom med en ponny och kanske kan han då också utvecklas något snäpp till. Det ser i alla fall så ut från sidan och kommer Sorbet till ledningen här blir hanmycket svårslagen. Chansen på spets finns också även om han inte tar den av egen kraft. Det hänger på om Coktail Fortuna kan ta en längd på Makethemark eller inte. Den senare har visat bra startsnabbhet när man laddat med honom, men pangstarten i Elitloppsförsöket var nog ändå lite av en synvilla eftersom det då handlade om 1609 meter vilket ger en kraftig fördel för innerspåret. Jag tror inte att han är lika snabb som Coktail Fortuna i alla fall, men det krävs ju också att Bergh laddar ax om han ska förbi och jag hoppas att Bergh är sugen från start.

Mitt favoritscenario är i alla fall att Sorbet får överta ledningen efter en bit och därför väljer jag att chansspika honom istället för att ta tre streck där ingen rensar. 1 Makethemark var bra som tvåa bakom Propulsion näst senast och fick inte riktigt chansen i Sundsvall Open Trot senast. Han slarvade dock med aktionen i sista sväng då och har väl sett lite upp och ner ut i sommar. Är han perfekt i ordning är han riktigt bra och skulle Ulf Ohlsson lyckas hålla ut Coktail Fortuna första biten så blir han inte lätt att plocka ner sedan, men jag hoppas att det inte går.

7 Nadal Broline är nog lika bra, men känns ju lite bortlottad från spår sju. Risk att han precis som senast får backa ner i kön och över kort distans mot bra hästar i tät blir det jobbigt att komma in i matchen. Långsökt att det blir tokkörning mellan Ohlsson och Kihlström, men skulle det bli något tok så kan spurtvasse Nadal Broline bli farlig.

Grundkapable 5 Global Thrustworthy gör comeback utan att ha startat en enda gång i år och är givetvis svårbedömd. Han var bra efter uppehåll förra hösten, men möter bättre hästar nu och får nog svårt utan lopp i kroppen.

Analys Bollnäs V75-7:
Ranking: A: 5-2     B: 4-1-8-10-11-9     B/C: 3-7     C: 12-6
Spetsanalysen:
1 Exclamation Mark är klart snabbast och spetsar nog utan större problem. Ohlsson gillar spets och testar nog, men annars bör 5 Esprit
Sisu vara först fram och överta. 3 Flash Hammering är snabb, men knappast aktuell för Ulf Ohlsson att släppa till. Favorit att sitta i ledningen efter 500 m: 1 Exclamation Mark

oppanalysen: En fin silverdivision över lång distans och väldigt jämnspelat. Hårt spelad är 11 Ural som gör bra lopp varje gång, men nu kanske det blir skor på hovarna och jag tycker inte heller att han är som bäst över den här långa distansen. Inte chanslös, men inte heller så het från det här läget. Rankas ner.

Jag tror mest på två hästar och ger tipset till stenhårde 5 Esprit Sisu. Han var kanonbra vid dödensseger för tre starter sedan och ännu bättre
när han tågade i spåren sista varvet och ändå vann på Jägersro näst senast. Senast hamnade han hopplöst till i kön, men gick ett 10-varv i
skymundan där Ural vann. Esprit Sisu är snabb från start och vill man släppa täten med Exclamation Mark så är är det nog spets och slut för firma Adielsson/Båth.

2 Spickleback Face måste man dock också ha stor respekt för. Han galopperade bort sig i Jubileumspokalen näst senast, men bara att han var med där säger en del om hans nivå. Därmed hade han inte fått något riktigt lopp i kroppen inför V75-loppet senast och formen var lite svårbedömd, men han höll starkt efter att ha dragit fram övriga i tredjespår på slutvarvet. Gynnas av lång distans och har ett perfekt läge.
Dessa två får bilda en utgång på mitt systemförslag.Av övriga är starke 4 Antonio Trot intressant med Carl Johan Jepson i sulkyn. Han har visat stigande form på slutet och håller farten bra sista biten om de andra kör för fort första delen av loppet.

1 Exclamation Mark är klar spetsfavorit och eftersom han trivs bra i ledningen är nog chansen stor att han också körs där trots en mindre bra insats senast. Jag trodde nog han skulle bli svårslagen i ledningen över kort distans då, men han klappade ihop helt sista biten. Reijo skyller insatsen på banunderlaget och tror att formen är lika fin som innan det. Lång distans känns spontant inte som någon fördel, men faktum är att
femåringen har vunnit två av två över 2600 meter så han går inte att såga helt på det i alla fall.

8 Bucks To Burn är bra, men har väl inte glänst med sina insatser på slutet. Redéns hästar har ju varit lite upp och ner i augusti, men är nog på gång igen och Örjan lär nog försöka servera ett snällt upplägg den här gången. Tänkbar om det klaffar från ett svårt startspår.

10 Donato E. har sålts till Finland och sett riktigt vass ut vid segrarna på slutet. Goop upp nu dessutom och då kan jag inte räkna bort honom även om förutsättningarna inte känns optimala med tanke på hur han var i Sverige tidigare. Svårbedömt skrällbud.

Sista strecket får starke 9 Perfect Dynamite som var vass efter galopper senast och kanske är toppformen rejält på gång igen. Passas även om han är bäst i den främre träffen.

Singelstrecken:

1 Cactus (V75-2) tror jag tar hand om ledningen och med ett lopp i kroppen efter långt uppehåll så tror jag inte att hon blir så lätt att fånga in för
övriga. Stallformen är på topp och spets i stolopp gillas skarpt!
4 Sorbet (V75-6) ser strålande ut för dagen och om inte Makethemark håller upp ledningen från innerspåret så har han toppchans.

Utgångshästarna:

Stallkamraterna 6 Marrakesh och 10 Magic Cash är båda gynnade av den långa distansen och har nog bra chans att göra upp om segern i V75-5. 2 Spickleback Face och 5 Esprit Sisu (V75-7) är två mycket formstarka och tuffa femåringar som har bra utgångslägen och goda segerchanser i ett jämnspelat lopp.

Överspelade hästar:

8 Hankypanky Peyton (V75-2) är säkert bästa hästen, men hon har inte sett som bäst ut på slutet och då ska man nog vara lite försiktigt när hon är storfavorit.
11 Ural (V75-7) är bra varje gång, men läge, distans och skor på är minusfaktorer som gör honom väl hårt spelad.

Stora V75-förslaget:
Skrivs på två kuponger, minst en U-häst måste vinna för chans på sju
rätt. Detta ger en reducering av systemramen på 58 procent.
1,3,4,5,6,8,11 (res 10,6)
1 Cactus (res 3,8)
1,2,3,4,5,7,8,10,11 (res 4,10)
4,5,7,8,10,11,12,14,15 (res 2,3)
U: 6,10. B: 2,3,4,5,9,11,12. (res 1,10)
4 Sorbet (res 1,7)
U: 2,5. B: 1,4,8,9,10,11. (res 3,7)
Kupong 1: 4 x 1 x 8 x 9 x 2 x 1 x 8 = 4608 rader
Kupong 2: 4 x 1 x 8 x 9 x 2 x 1 x 2 = 4032 rader
Totalt: 8640 rader = 4320 kronor.
Lilla V75-förslaget: Spelas enligt rankingordning.
4 x 1 x 4 x 9 x 2 x 1 x 4 = 1152 rader = 576 kronor.
DD-förslaget:
4 – 2,5 x 250 kr = 500 kr.
Köpandel.se spelar jag ett system för ca 5800 kr och andelar finns att köpa för 259 kr/st. Där utgår jag från dessa analyser, men systemet kan ändras ändra fram till spelstopp vartefter ny information framkommer. Följ gärna
utvecklingen på atg/tillsammans.

Jag rekar även spel till Svenska Spels fasta oddsutbud och har nu fyra rekar ute till Bollnäs lördagstävlingar på Överodds.se.


Redigerat: 2019-09-14 00:28:39

 Stallskriket - 2019-09-14 09:48:04
https://www.stallskriket.nu/2019/09/13/14-9-bollnas/

Analys på loppen i sin helhet ovan! Gjort en chanslapp för en lite mindre peng ;) 

V75-1: 5,8
V75-2 1,3,8,9,13
V75-3: Mellby Granat
V75-4: 5,7,10,12,14,15
V75-5 6,9,10
V75-6 1,3,4,7
V75-7 Ural
720×0.5= 360,00 KR Itur - 2019-09-14 11:30:12
Sorbet missar jag alltid på. Denna gång har jag inte med honom så det borde därmed vara en säker spik. Kanske omgångens säkraste. Själv tog jag med Makethemark och nadalen. 


 Andreas - 2019-09-14 11:40:09

Ursprungligen skrivet av: Itur

Sorbet missar jag alltid på. Denna gång har jag inte med honom så det borde därmed vara en säker spik. Kanske omgångens säkraste. Själv tog jag med Makethemark och nadalen. 

Jag har samma sak men med Ural. Spelar varje gång den inte vinner. Lämnar den idag, så spik på Sorbet och Ural då ? :)


 Klanke - 2019-09-14 11:50:51
Mario Lundqvist
Spelläggare
https://www.jokersystemet.se/t/7mGXfzpfKF7W

avd1. Global winner var stark från fjärde ytter i ett fyraårings lopp senast, Hittar Örjan bara rätt väg så lär man utmana om segern. 2a hands favoriten nr 3 är också snabb, och det surras lite här och där om den, spelar den som utgång. skrällen är nr 11 som avslutade rejält från 3e ytter senast, Man åker till Sverige med förhoppningar. 2 proc...

avd2. Hanky panky garderar många, tyckte hästen var tapper och gjorde ett starkt lopp senast, nu tror jag Jorma kör till efter en bit och det är nog ingen som vill ta emot honom när han kommer farandes, spets och slut efter en bit?

avd3. Vidöppet, tipset till nr 4 som tar spets och kan leda länge, men två skrällar åker upp i ranken, Evander Am har övertygat i 2 raka vinster och kommer allt mer, blir det fart och man hittar ner så kan det lösa sig igen, 1 proc, passa på att varna för även nr 7 var det mycket surr om senast, satt då 3e innern och fick aldrig chansen, hade allt sparat, hästar brukar vara bättre veckan efter om de suttit fast. 1 proc

avd4. Normalt står det mellan Don Viking och nr 14 men jag undrar inte om bästa hästen är kanske 12, dock ofta den galopperar. Don viking är draget 14 proc

avd5. Marrakesh är nog överlägsen om den sköter sig, varit i ordning länge pga derby kval, ut här mot enklare djur. Mot spets och slut? Roligare draget är All star som varit helt lysande på slutet, snällt upplägg brukar han få, så att tränaren säger så säger mig inte mycket. Kan ta dem allesammans till slut.. Magic Cash och Örjan läge.

avd6. Vidöppen guld.. Står mellan 1-4? målar lite.. Coctial Bergh har kanske ett äss i rock--armen? Global T om tempo och storskrällen Disco V som börjar komma i form med några lopp innanför västen. 1 proc, om tempo..

avd7. Backs to burn har toppform och kommer man bara till blir det seger? Vi låser med Espirit som blåser eller tar spets i andra skedet, ger sig ogärna därifrån.. Roligt lås!


God tur!


Redigerat: 2019-09-14 11:54:24

 Klanke - 2019-09-14 11:51:38
Bidraget från Finland.

IS-pelisuositus
Pieni vihjesysteemi
T75-1: 3 Majestic Man
T75-2: 8,1,3,13
T75-3: 10,4,1,3,5
T75-4: 15,12,14,7,10,11,5
T75-5: 6 Marrakesh
T75-6: 1,4
T75-7: 5 Esprit Sisu
Hinta: 14,00 €
 
Suuri vihjesysteemi
T75-1: 3 Majestic Man
T75-2: 8,1,3,13
T75-3: 10,4,1,3,5,11,6,8
T75-4: 15,12,14,7,10,11,5
T75-5: 6 Marrakesh
T75-6: 1,4
T75-7: 5,2,1,8,4,11,10,9
Hinta: 179,20 €

 Itur - 2019-09-14 11:56:43
Ural brukar jag hitta rätt på men tar inte med den idag. Tror inte den vinner. 

Exclamation mark från ledningen? Spickleback och esprit sisu på bra läge. Sen en susare på Donato E. Hoppar över både bucks to burn och Ural denna gång. Kanske galet men tror inte på dem. 

Ursprungligen skrivet av: Andreas


Ursprungligen skrivet av: Itur

Sorbet missar jag alltid på. Denna gång har jag inte med honom så det borde därmed vara en säker spik. Kanske omgångens säkraste. Själv tog jag med Makethemark och nadalen. 

Jag har samma sak men med Ural. Spelar varje gång den inte vinner. Lämnar den idag, så spik på Sorbet och Ural då ? :)

 Andreas - 2019-09-14 12:04:39

Ursprungligen skrivet av: Klanke

Bidraget från Finland.

IS-pelisuositus
Pieni vihjesysteemi
T75-1: 3 Majestic Man
T75-2: 8,1,3,13
T75-3: 10,4,1,3,5
T75-4: 15,12,14,7,10,11,5
T75-5: 6 Marrakesh
T75-6: 1,4
T75-7: 5 Esprit Sisu
Hinta: 14,00 €
 
Suuri vihjesysteemi
T75-1: 3 Majestic Man
T75-2: 8,1,3,13
T75-3: 10,4,1,3,5,11,6,8
T75-4: 15,12,14,7,10,11,5
T75-5: 6 Marrakesh
T75-6: 1,4
T75-7: 5,2,1,8,4,11,10,9
Hinta: 179,20 €Tack!
Finnarna är patriotiska dom med :) Andreas - 2019-09-14 12:05:46
Aftonbladet snack (Fernlund)

SNACKET:

▪▪ 3 Majestic Man (V75-1)
Är en spännande gäst från Finland. Tränaren tror på sin häst och varnar spelarna.
▪▪ 12 Real Masterpiece (V75-1)
Är vässad i träningsjobben och ska vara framflyttad av senaste loppet i kroppen.
▪▪ 1 Cactus (V75-2)
Blev trött senast, tränaren nöjd med prestationen. Det låter bra från Timo Nurmos.
▪▪ 7 Quantum Estelle (V75-2)
Avslutade bra i skymundan senast. Ej ­borta från segerstriden, enligt tränaren.
▪▪ 8 Evander Am (V75-3)
Är i toppform. Möter tuffare konkurrenter nu, men det kan bli ett offensivt upplägg då hästen är stark.
▪▪ 10 Mellby Granat (V75-3)
Är tillbaka efter långt uppehåll. Den här hästen håller Robert Bergh högt.
▪▪ 10 Pyrmo (V75-4)
Är inte helt stabil av sig, men felfri tror ­tränaren att hästen är med i segerstriden.
▪▪ 4 Falcon Am (V75-5)
Är det mer positiva rapporter på inför ­denna start gentemot senast. Kan bli ­körning i ledningen.
▪▪ 1 Makethemark (V75-6)
Har öppnat bra från spår ett tidigare. Petri Salmela ser gärna sin häst i ledningen.
▪▪ 1 Exclamation Mark (V75-7)
Fälldes av en lös bana senast, enligt Reijo Liljendahl. Lång distans nu, man siktar på tätpositionen.

 UTRUSTNINGEN:

▪▪ 1 Major Vici (V75-1)
Ska tävla utan framskor. Tränaren är smått optimistisk.
▪▪ 6 Frida Taxam (V75-2)
Ska springa utan skor. Har testats i jobb med positiv effekt.
▪▪ 1 Melizza (V75-3)
Hade jänkarvagn senast, det blir för­modligen samma sulky denna gång.
▪▪ 15 Don Viking (V75-4)
Är i toppslag och det blir troligtvis ryckhuva för allra första gången.
▪▪ 3 Survival Kit (V75-5)
Ska tävla utan skor och i en amerikansk sulky.
▪▪ 5 Global Trustworthy (V75-6)
Ligger Timo Nurmos lågt med. Det blir troligen skor och han ska behöva lopp i kroppen.
▪▪ 7 Picasso (V75-6)
Har aldrig tävlat i en amerikansk sulky. Skulle kunna bli så nu – eller inom en snar framtid.
▪▪ 9 Perfect Dynamite (V75-7)
Det kan bli vanlig sulky denna gång, brukar springa i jänkarvagn.

 FÖRHÅLLANDEN:

▪▪ Bollnästravet har en av landets absolut bästa banor. Den är skonsam för hästarna, den är snabb och materialet är värt att hylla. Hästarna älskar banan och väderleksrapporterna säger sol och 15 plusgrader. Fint travväder. Klanke - 2019-09-14 12:09:08

Ursprungligen skrivet av: Andreas


Ursprungligen skrivet av: Klanke

Bidraget från Finland.

IS-pelisuositus
Pieni vihjesysteemi
T75-1: 3 Majestic Man
T75-2: 8,1,3,13
T75-3: 10,4,1,3,5
T75-4: 15,12,14,7,10,11,5
T75-5: 6 Marrakesh
T75-6: 1,4
T75-7: 5 Esprit Sisu
Hinta: 14,00 €
 
Suuri vihjesysteemi
T75-1: 3 Majestic Man
T75-2: 8,1,3,13
T75-3: 10,4,1,3,5,11,6,8
T75-4: 15,12,14,7,10,11,5
T75-5: 6 Marrakesh
T75-6: 1,4
T75-7: 5,2,1,8,4,11,10,9
Hinta: 179,20 €Tack!
Finnarna är patriotiska dom med :)


Ja dom brukar vara rätt ute på spikarna men i garderingsloppen flyger dom allt som ofta.. Deras bästa drag är Global T och Espirit Sisu  enligt dem. (de spikar efter vad de anser är korrekt i spelvärde)


 Klanke - 2019-09-14 12:12:34
Andreas här har du finnarnas ranking. (Dom pratar lika bra som Jorma Kontio) haha

Majestätiska mannen och Marrakesh, som är ute i finska Derby-finalen, är pelarna i lördagens 75: e omgång. Esprit Sisu, som presenterade lysande extrakt från den jämna silverdivisionen, kommer också att hjälpa den mindre etiketten.

Guldavdelningen är extremt hög när det gäller spets. Petri Salmelans Makethemark hävdar sin tredje heltidshit på året, men Sorbet och Nadal Broline håller förmodligen inte.
 
Lördagens kyliga väder förblir svalt, så Bollnäs, som ger en bra plattform nästan alltid, ger alla en rättvis chans.

Toto75-1
Favoriter : Med ett 10,5 stopp i bågen verkar den 3 regerande 3 Majestic Man vara den mest intressanta i en stadig öppning. 4-åringen visade lysande klipp redan i Derby-kvalet innan den tog upp det tionde i det femte. Den finska runan verkar inte behöva någon speciell körposition för att lyckas. När din motståndare är i den bakre raden, prova det jämnt för en jämn start. 8 Global Winner gjorde sista utflykten i 4: e omgången i en ganska enkel omgång, innan derbykvalificeringen. När den rensar sin stängda utgångspunkt stiger den högt igen. 6 galna och snabbahöll oväntat bågen från inre linjen och dominerade destinationen. Swedish Volt har ingen tävlingsupplevelse, men den har tränats hemma. Möjligt vid eller nära bågen.
Utmanare och överraskningar : De 5 Wingmaster, som har gjort tuffa prestationer även i åldersgruppen, har varit framgångsrika under det senaste loppet. Kim Erikssons bil kan vara i bakgrunden i början, men har fortfarande förutsättningarna för toppslutet. 1 Major Vici gjorde en bra tredje körning i de sista 3 insidan och får en fin körning här också. Det skulle ta fullständig framgång för att vinna. 11 Wreckless World Championship är i princip en bra häst och kan klättra upp den lyckliga loppet. 4 Lukas Zaz passar in i Torbjörn Janssons hand och startar en bra start i fyrkanten. Men förra gången var svår. 7 Lyckans Starsenast packade på svansen och steg inte igen. Den professionella ryttaren är inte heller utskrivet.
Löpning : Major Vici och springhästar är förmodligen de snabbaste i början. Majestic Man och Lukas Zaz har också potential att göra en bra start.
Spelardistribution : Majestic Man (27%) skulle gynnas över Global Winner (34%).
Ranking: A) 3, 8, 6   B) 5, 1, 11, 4, 7   C) 9, 2, 10, 12
 
Toto75-2
Favorit : 8 Hankypanky Peyton led det första nederlaget i sin karriär på Bergsåker. Hoppen som avancerade framtill i början av den sista halvan var tvungen att låta två passera genom mållinjen. I Mantorp blev det också femte från utsidan till toppen och svarade med seger. 4-åringens stil har inte varit lika bra i de två senaste startarna som tidigare. Som en storfavorit är det inte säkert.
Utmanare och överraskningar: Pile har ett par allvarliga utmanare. 1 Cactus tog en paus från att återvända till den tredje banan i första omgången, så böjningen av resten var helt förståelig. Att starta under en inomhusbana kan nu leda till långa körningar om lagkamraten inte dyker upp snabbt. De 3 Patricks Princess, som började i topp tre, kunde inte göra mycket för Djokovic under de 10 senaste bågen. Även kurvan kan peka uppåt i ett kortare startintervall. 13 Quarcia har vunnit två segrar, men nu är uppgiften annorlunda. Men när du kommer till rätt positioner på löpbandet kan det ha tillräckligt med kraft i slutändan. 11 Bear Victory och 9 Bay View båda har kapacitet, men spänningsutgången kan orsaka båda i början.
Löpning : Kaktus bör hålla bågen, även om 6 Frida Taxam också klarar sig bra. På väg tillbaka är de bästa skyttarna 7 Quantum Estelle och 12 Selma Töll . Hankytanky Peyton kan träffa medan Cactus är i framkant i rätt tid, så han kan ha ledningen.
Game Fördelning : Hankypanky Peyton (59%) känner sig alltför mycket gynnad av guild. Kaktus (11%) och Patricks Princess (12%) skulle kunna spelas mer.
Ranking: A) 8   B) 1, 3, 13, 11, 9, 7, 15, 6, 12, 4   C) 5, 2, 14
 
Toto75-3
Favorit : När Västerbo Pokerface fryser ut blev den lägsta 75-divisionen ganska öppen. 10 Mellby Granat har gjort två starka föreställningar efter en lång paus och är verkligen en legitim favorit. I Gävle plockade den upp tredje på 10.4 i nybörjaren och styrde sist i ledningen. Robert Bergh kommer förmodligen på väg till samma plats om möjligheten öppnas.
Utmanare och överraskningar : 4 No Limit Royalty gjorde det bra i det 75: e loppet i Örebro i maj och enligt de finska startarna i augusti har utvecklingen fortsatt. Vid Teivo bleknade Kiri-ryggen lite längre på de sista metrarna, men i Vermo tog tränaren för Pekka Korve ledningen med 12,5 för att avsluta. För ston är det ofta inte lätt att lyckas med dessa startar, men den här gången finns det en par potential. 1 Melizza slutade sist i sista loppet efter att ha förlorat 2. utanför först bakom trött. Vid tidigare avgångar från Diamantstoet gjorde det en bra slutinsats. Bogsätet vetter mot den hala öppnaren. 3 Lotus-jasminhar också visat stort humör, men under det senaste loppet blev körningen för svår. Även detta börjar snabbt och kan få en gynnsam körning. Också förvånande är 5 OMEaston , förstärkt av Carl Johan Jepson , som senast spikade insidan 2: a snyggt. 11 Jeppas Sputnik nöjde sig med andra plats i sista loppet, men är nu tillbaka i skorna, precis som segerstarterna . Lämplig dragutrustning inte utomhus. 6 Ajlexes Leif bosatte sig i Bollnäs för den andra utflykten i kvalomgången och var säker på att vinna samma kvälls final. Att komma till rätt plats är sanningssömmen. Den evasive-ser 8 Evander Am kommer troligen att gå ut i förväg, men naturligtvis är linjen högre än nyligen startade.
Löpning : Melizza försvarar sin båge mot Lotus Jasmine och Ajlexes Leif. No Limit Royalty kan också handla om att satsa, men det finns knappast någon punkt i toppen. Mellby Granat turnerar på ett annat spår.
Spelardistribution : Mellby Granat (33%) är en riktig favorit. Föredragna varumärken är Melizza (5%) och OMEaston (2%).
Ranking: A) 10   B) 4, 1, 3, 5, 11, 6, 8   C) 7, 9, 12
 
Toto75-4
Favoriter : Cold Blood Leveling har en anda av en ommatch förra lördagen. Trots en hård åtdragning får Don Viking, som bara är andra till andra plats, en låg första spets, även om den här gången runt valutan inte är särskilt bra i serien. Det är nu tillbaka på spåret och tidvattnet kan fortfarande vara hausseartat. Även en direktörbyte kan inte betraktas som negativ. 12 Husnäs Elving passerade Don Viking på lördag 5 i slutet. Runen är fortfarande osäker, och löparbanan kanske inte är till stor nytta. Race till seger. 14 För en vecka sedan galopperade Lukas Rauen till toppen av toppen när sista omgången började. Tidigare visade hingsten starkt fart och kan tippa igen.
Utmanare och överraskningar : 7 Kos Odin varade inte från den andra utan drag men var bra i den svenska sommarstarten. När det gäller rätt positioner kan det kämpa för att vinna här. 10 Pyrmo sköt sist, men när travet gick skulle det ha sömmar långt före sina tuffaste rivaler. De två sista segrarna har kommit från pilbågen. 11 Demex gick senast av pilbågen till en klar seger och kunde ha en överraskningssöm i loppet. 5 Optandsfröken gjorde ett anständigt lopp förra lördagen och är nu bakom Björn Goop. Upp eller nära spetsen. 1 Sundbo Bysenvann på sommaren på bågen och i ledningen men senast skott under tryck från ledningen när den sista halvan började. Även här verkar uppgiften ganska skrämmande.
Löpning : Sundbo Bysen och Optandsfröken avgör bågen i början. Bakifrån kan Kos Odin eller Pyrmo vara de första att gå mot toppen, och andra favoriter kommer att visa aktivitet senast halvvägs.
Spelardistribution : Don Viking (15%) verkar undervärderas. Av överraskningarna är Demex (3%) det mest intressanta.
Ranking: A) 15, 12, 14   B) 7, 10, 11, 5, 1, 4, 8   C) 3, 13, 2, 6, 9
 
Toto75-5
Favorit : 6 Marrakesh startade sin säsong i Eskilstuna med en mycket stark prestation från ledningen, även om Zanzibar Wise As inte missade ledningen. En stor favorit, 4-åringen lämnade för Vermos Derby-kval startade. Träningsdata är fortfarande positiva och här har Jorma Kontio racing en bra söm att ansöka om en båge. Det skulle inte vara lätt att snubbla på det. Varma.
Utmanare och överraskningar : Team 
Redigerat: 2019-09-14 12:13:56

 Activity - 2019-09-14 12:13:34
JENSA

Bollnäs har arrangerat V75 en gång om året så länge spelformen funnits – fram till 2016, då fick man även en extraomgång. Nuförtiden har man även en årlig V86-omgång. Denna avgjordes 7 augusti.

Vartannat år sedan 2001 har det varit en höstomgång i september-oktober. Från 2011 har det varit just den här veckan. Så här ser utfallen ut:

Favoritsegrar: 27 procent (17/63)
Skrällar: 32 procent (20/63)
Spetsvinnare: 40 procent (25/63)
Medianutdelning: 674 954 kronorV75-1: Klass I, voltstart, medeldistans
Bästa hästen eller spetshästen?
Endera av dem står som vinnare i de flesta travlopp.
Det är så spelarna tänkt i det här loppet. Man har gjort bästa hästen 8 Global Winner (35 procent) till favorit medan spetsbuden 3 Majestic Man (26 procent) och 6 Crazy and Quick (18 procent) är andra-tredjehandare.
Jag delar i stort spelarnas chansvärderingar. Om 3 Majestic Man når ledningen är det fördel denne, men det är ju inte hundra.

Det som sticker ut i statistiken är överlägsna resultat från spår 1, samt att spår 12 visar resultat över snittet och högst ROI. Här är 1 Major Vici spelad till 3,2 procent och har säkert bättre chans än så.
12 Real Masterpiece är vansinnigt bortglömd till 0,6 procent. Han agerar ojämnt men har toppkapacitet som räcker i Klass I. Spåret är direkt gynnsamt efter någon omstart. Hemmaplansgynnad nu!

Spelfaktorn är det tal man kan multiplicera spelprocenten med för att få fram chansprocenten. För en Örjan-favorit lyder detta tal 0,88.V75-2: Stolopp, två tillägg, medeldistans
Senast såg det dock ut som att första förlusten kan vara nära förestående. Hon höll undan bara knappt mot uppmärksammade ickevinnaren Darshana. Den här gången är motståndet tuffare och spåret sämre.
Så skrev jag om 8 Hankypanky Peyton (60 procent) inför dennes senaste start. Den här gången är motståndet lite enklare igen (max 750’ sist, nu är det max 540’ på hennes volt). Men nu har hon börjat förlora. Senaste segern var också mycket knapp, hon är inte överlägsen i klassen. Spår 2 i volt är också ett frågetecken.

Jag tycker inte det är någon bra ”dagens största” den här veckan. Tvärtom är detta ett av omgångens mer troliga skrällopp.
På sidan 46 i onsdagens Travronden finns statistik som visar att hästarna på dubbla tillägg är mycket gynnade, samt att mellanvoltens hästar är mycket missgynnade.
15 Ginny Weasley brukar jag varna för men hon har problem med sig själv och vinner inte så ofta. Hon är fartmässigt överlägsen och då spelet säger 2,6 procent måste spelvärdet vara högt. Sist var hon dålig men hästar är bättre andra gången då de startar vecka-vecka.

Spelfaktorn för Jorma lyder 0,83. Senaste året har han satt dit sex av 37 V75-favoriter, 16 procent. Detta kan sättas i relation till de 39 procent som favoriterna varit spelade till.V75-3: Klass II, autostart, medeldistans. Struken: 2
Bästa hästen eller spetshästen?
Spelarna tror 10 Mellby Granat (44 procent) är bästa hästen.
Spetshästen är ganska säkert 4 No Limit Royalty (26 procent), då denne är så mycket mer spelad än övriga på framspår.
•Det är alltid fördel spetshästen gentemot ”bästa hästen”, lite extra så på Bollnäs.
•Utländska hästar underspelas konsekvent inom svenska V75.
Solklart var tipsettan hamnar alltså!

Spelfaktorn för Robert Bergh lyder 0,84.V75-4: Kallblod, två tillägg, medeldistans
Här blev det konstigt anmält. Loppet är öppet för alla, men de som sprungit in mer än 700 000 kronor belastas med dubbla tillägg. Inga mångmiljonärer anmäldes, dock tre hästar som med knapp marginal passerat den övre tilläggsgränsen. Man kan tycka att propositionen gjort dem chanslösa. Så skulle det vara i ett varmblodslopp, men kallblod är mindre tilläggskänsliga.

Norgetävlande kallblod äger överlägsen chansfördel då de kommer hit, och de är konstant goda spelobjekt med topp-ROI. 7 Kos Odin har 5: 2-1-0 i Sverige. Vid andraplatsen satt han fast och två gånger har han galopperat. Galopprisk igen förstås, men man kan räkna med att chansen är bättre än spelprocenten säger.
15 Don Viking var nära att vinna i lördags och nu ska han gå barfota, stor skillnad. Han får ses som bäst av de svenska, men dubbla tillägg kan bli tufft.
12 Husnäs Elving vann loppet i lördags och står nu 20 meter bättre till. Men då gick han felfritt, nu blir det galopp från det yttre springspåret…? Efter sex av tio tidigare segrar har han galopperat i starten därpå. Om han tar tredje raka blir det första gången i karriären (60 starter).

På sidan 46 i onsdagens Travronden finns statistik över sådana här lopp. Det som sticker ut är att favoriten endast segrar till 16 procent under rådande förutsättningar. Andrahandaren vinner oftare. Man finner 54 procent av vinnarna rankade topp-tre och 40 procent inom 4-8. Resten är storskrällar.

Magnus A Djuse har varit V75-favorit sex gånger, samtliga i år. Två av favoritskapen har infriats.
Spelfaktorn för Erik lyder 1,05.V75-5: Brons, autostart, stayerdistans. Strukna: 7, 8
1 726 149 kronor tillförs sjurättspotten i Top 7, vilket innebär 175 procent återbetalning till spelarna – om någon hittar rätt rad.
Två strykningar har stor betydelse för Top 7.
Statistiken visar, att när det är tolv startande så blir det rollerpot i 63 procent av loppen.
Med elva startande är siffran 48 procent och med tio startande bara 26 procent.
Den här gången kommer potten att gå ut, och spelarna får sin rekordåterbetalning!

5 All Star har alltid presterat väl, men nu har han börjat vinna också! Seger i två av de tre senaste, men mest imponerade han ändå på V75 näst senast. Han gick utvändigt över 2640 meter men tröttnade aldrig utan slutade urstark tvåa bakom den överkvalificerade undantagshästen Global Undecided, som fått bestämma i ledningen. All Star utklassade bland andra 4 Track Angle (20 procent), 9 Victory Topline (16 procent)… nu är motståndet detsamma eller enklare. Vinstchansen är så mycket bättre än de 5,2 procent spelet säger!
Så skrev jag inför senaste starten, och var nöjd med att ha hittat 15 gånger på nätet. Men på ATG gav han till slut 20,48! Snacka om underskattad häst.
Han vann plättlätt trots tung resa. I detta fält är han bästa hästen för dagen. Spår 9 visar ok statistik över längre distanser. Frågan är hur kusken tänker?
3140a-lopp började avgöras inom V75 vid årsskiftet. En har vunnit från rygg ledaren, en från fjärde inner – alla andra från spets. Invändig löpning är avgörande för att nå en framskjuten placering givet förutsättningarna.
Kanske ryggar kusken 2 och får en resa i andra-tredjespår loppet igenom. Då kan det bli tufft att vinna, det har i alla fall ingen lyckats med hittills. Att rygga 1 innebär risk att bli fast, men om hästen fått trava invändigt första halvan av loppet kommer spurten att räcka till seger – om luckan kommer. Det är inte säkert, men relativt troligt över tre varv.

Favoriten 6 Marrakesh är minst meriterad av alla. Han är också yngst och mest orutinerad, och kommer från galopp. Han kan vinna om han släpps till ledningen och får bestämma. Att han städar av ett bronsgäng efter en resa i andra-tredjespår över tre varv tror jag inte alls.
Att favoriter vinner för att de är just favoriter har vi sett förr och det är förstås ett scenario man måste ha med i beräkningarna.

Statistiken visar att fyraåriga hästar duger i brons, framför allt under årets sista kvartal. Men den visar också att de är de mest överspelade. ROI är i botten.
Här är tre fyraåringar bland de fyra mest spelade. Totalt har fyraåringarna dragit på sig 75 procent av spelet. Det är inte rimligt. 10 Magic Cash till 24 procent måste vara omgångens mest överspelade.V75-6: Guld, autostart, kort distans
Här hittar vi omgångens säkraste vinnare i 1 Makethemark (30 procent), som märkligt nog inte är favorit. Han har spetsat från innerspår förr, senast i Elitloppet. Det är också enda gången hästen förlorat från spår 1 – kusken släppte nämligen till Readly Express. Den här gången släpps ingen ledning och så mycket bättre är inte Sorbet att han krossar utvändigt.

Spelfaktorn för Ulf Ohlsson lyder 1,06.V75-7: Silver, autostart, lång distans
5 Esprit Sisu imponerade enormt vid V75-segern näst senast. Det loppet var stängt vid 1250’ och alltså lite svagare än en silverdivision. Sist provade han riktiga silver och räckte inte riktigt. Men det är enorm skillnad på spår 12 och spår 5. Den här gången får han en avsevärt mer fördelaktig resa. Han har fin statistik över distansen och trots jämnt, tufft motstånd misstänker jag att han är bästa hästen, just idag i alla fall. Tipsetta.
2 Spickleback Face konkurrerar om epitetet ”bästa hästen” men startar på det överskattade andraspåret och drar därmed på sig för mycket spel. Han riskerar också att få gå hela loppet i andraspår och sådant är tufft över längre distanser.

Vinner inte bästa hästen så vinner spetshästen. Denne är 1 Exclamation Mark, som var dålig i spets senast. Men han är obesegrad över lång distans och en spetshäst till 12 procent är alltid taget! 40 procent av höstens bollnäslopp vinns från ledningen. Så mycket sämre chans än den genomsnittliga har inte Exclamation Mark!

1 Picasso spikas på mindre system då han är omgångens mest spelvärda häst… Det är en rejäl nästa-gångare som tydligen gått under radarn hos många spelare. Fyra procent! Visst måste han ha tur med lucka, men med sådan räcker en spurt som de han levererat gång på gång till seger i det här gänget. Ingen elitloppsfinalist emot nu, och Bucks to Burn hamnar sämre till den här gången. Han har varit före i mål ett par gånger, men inte presterat bättre!
Så skrev jag inför senast. Luckan kom aldrig och den här gången tror jag mindre på honom. Motståndet är tuffare och läget illa, han kommer hamna bland de sista. Han spurtar säkert starkt igen, men slutar femma? Spelet säger 2,0 procent och han är streckvärd, men inte till det enorma spelvärde vi bjöds sist.Mitt spel
Senast valde jag att spela mot Nurmos.
Spelarna hade rankat hans hästar 4: 3-0-1. Jag tyckte de var överspelade, men spelarna fick rätt: Alla hans favoriter vann.
I övrigt: V75-1 vanns av Arras Cando, som var favorit hela veckan fram till ett par minuter innan spelstopp.
Sedan vann två av omgångens största skrikhästar.
En enda skräll, Husnäs Elving i kallblodsloppet, räckte till att sju rätt skulle ge så bra som 21 tusen.
Det var förvånande högt, men att en skräll räcker för att sju ska ge bra är inte ovanligt.
Däremot trodde jag inte att femmorna skulle ge något, när ”alla andra” hade sex rätt gratis.

Även denna vecka är Nurmos nyckelperson. Han har favoriterna i V75-1 (dagens tredje största), V75-2 (dagens största!) och V75-5 (dagens näst största). I V75-5 har han även andrahandaren. Om stallet åter har en toppdag blir utdelningen inte lika god som senast. V75-spelet tål inte att omgångens tre största favoriter segrar samtidigt. Jag spelar mot igen!

3, 8, 6
3, 15, 1, 8, 7, 13, 9, 6, 12, 11
4 No Limit Royalty
7, 12, 11, 14, 15, 10
9 All Star
1 Makethemark
5, 1, 2, 7
360 kronor

På Tillsammans spelar jag mycket större än så och det finns en del att grubbla över. Ska jag gardera omgångens mest spelvärda häst, 9 All Star i V75-5? Det kan ju bli ett blufflopp där konkurrenterna skänker bort segern till jättefavoriten. Men denne har vingelläge och kommer från galopp. Vill jag verkligen betala för en så överspelad häst?
4 No Limit Royalty har bästa chansen och är mest spelvärd i V75-3. Men loppet är vidöppet bakom och ett av omgångens potentiella skrällopp. Där kan det vara frestande att gardera rejält.
Hur systembygget utvecklas går som vanligt att följa på sajten. Notera för övrigt att ingen av spikarna är favorit, galet! Det rör sig om toppchanser.
Lycka till med spelbesluten!


 McFabulous - 2019-09-14 12:16:26
Här kommer finska Travnet. Ravinetti.fi 

Ravinetin porukkasysteemi:
3, 8, 5, 6 (1,4)
3, 8, 1, 7, 11 (15,13)
10, 4 (1,3)
12, 14, 15, 7, 3, 1, 10, 11 (5,4)
6, 10 (9,4)
1, 4, 7, 2, 5 (6,3)
2 Spickleback Face (8,10) McFabulous - 2019-09-14 12:17:13
En till från finska Travnetsidan


Ravinetin ideasysteemi:
3, 8, 5, 6 (1,4)
3, 8, 1, 7, 11 (15,13)
10 Mellby Granat (4,1)
12, 14, 15, 7, 3 (1,10)
6, 10 (9,4)
1, 7, 2 (4,5)
2 Spickleback Face (8,10)
600 riviä – 30 euroa. gooddude - 2019-09-14 14:04:37
V75 andelar 87kr


Många lågprocentare
In o köp boys

87kr andelen
Totalt 20 andelar
https://www.atg.se/?sharedBet=true&couponId=45145cca-3d1a-486f-80cd-65f693caa397

Redigerat: 2019-09-14 15:09:29

 Klanke - 2019-09-14 18:52:35
Fasiken en nos avgjorde, såg ut som dött lopp. :(


 Itur - 2019-09-14 19:13:15

Ursprungligen skrivet av: Klanke

Fasiken en nos avgjorde, såg ut som dött lopp. :(

Surt när man är så nära


 Andreas - 2019-09-14 19:24:08
Det är nog en halv nos MAX.... 


Redigerat: 2019-09-14 19:26:26

 Andreas - 2019-09-14 22:26:46
Bättre kvalitet


Redigerat: 2019-09-14 22:27:16
Logga in för att läsa/skriva i chatten

Perra 2020-02-24 21:28:48
Fel av mig jag snurrade till det jag fick visst bara 4rätt hehehe


Perra 2020-02-24 21:27:26
missade 2 5:or då jag spelade V6. Men skit samma man spelar ju inte för +-0

Backman 2020-02-24 21:23:57
Garderings loppen svek iof vad tror man om man lirar för 28 kr

Backman 2020-02-24 21:18:48
kul att sätta 3 spikar på en v64 och ändå inte få något


Backman 2020-02-24 21:17:44
läckert


Backman 2020-02-24 21:17:37
night brodde


Perra 2020-02-24 20:49:40
DD 14-5

Andreas 2020-02-24 19:56:02
Petri Puro!

Backman 2020-02-24 19:34:04
hoppsan, valde fel gardering. Iof den hade jag inte hittat ändå


Backman 2020-02-24 19:30:27
hoppas på sharp dream nu så kanske det händer något


Perra 2020-02-24 19:20:19
Tvillingen i V64-1 är nog 5-3

robert78Polen 2020-02-23 16:53:22
GS75-6 TRIO
1,6
2,3,9
2,3,9

robert78Polen 2020-02-23 16:19:12
9-12-5 1 294,50


robert78Polen 2020-02-23 15:44:53
75-3 TRIO ?

Jimboslicehavi 2020-02-23 15:34:54
Uppe i 4 omstarten vad händer

Jimboslicehavi 2020-02-22 19:00:34
Ja det är en ruggig häst aiden ångrar man inte våga hamra in spiken man va för rädd 10an

Jimboslicehavi 2020-02-22 18:58:13
Tackar drygt 150kr alltid nått

Backman 2020-02-22 18:48:15
Älskar den hästen

Backman 2020-02-22 18:46:30
Kross från dödens

Andreas 2020-02-22 18:46:01
Trevligt med DD Jimbo

Andreas 2020-02-22 18:45:48
Snyggt jobbat Grainfield, trode jag inte

Backman 2020-02-22 18:45:06
Pu sitter bra

Backman 2020-02-22 18:44:45
I denns fall

Backman 2020-02-22 18:44:23
Du menar vinnarhålet

Andreas 2020-02-22 18:43:39
igen

Andreas 2020-02-22 18:43:37
Stackars Grainfield får dödens

Backman 2020-02-22 18:43:27
Hmm blir tvungen att lira en liten en

Backman 2020-02-22 18:43:04
Shit gs75 arnie express 80% favorit .. så jävla bra är den inte

Backman 2020-02-22 18:39:45
Shit gs75 Arnie express 83% så jävla bra är den inte

Backman 2020-02-22 18:35:49
Jo PU kan komma . Aiden träter med de i början , de blir trötta och antingen Bossen eller Pastorn slår dem

Andreas 2020-02-22 18:34:10
P.Unter är på gång dock! Pastorn kanske slår till

Backman 2020-02-22 18:32:45
Gillar hans podd men ibland säger jag blankt nej. Denna gång är han vass iaf om pastorn vinner men den tror jag är långsökt. Plats får den kanske.

Backman 2020-02-22 18:30:00
Och Pastorn i sista

Backman 2020-02-22 18:29:45
Spikade också Ace to play some var 2a

Andreas 2020-02-22 18:29:26
9,10 så får jag in DD. Någon borde lyckas Jimbo :)

Backman 2020-02-22 18:29:19
Lyssnar alltid på hans podd

Backman 2020-02-22 18:28:58
Fan jag klanka på Niclas tips och trav men han spikade Gareth boko

Jimboslicehavi 2020-02-22 18:28:52
3 Eller 7 får man in en liten dd i alla fall

Backman 2020-02-22 18:25:42
Nej men hästen är grym

Andreas 2020-02-22 18:24:12
Inte vinaste travet på Gareth

Backman 2020-02-22 18:23:18
Ok svårt att vinna från sist men det var adielssons fel inte hästen

Backman 2020-02-22 18:20:45
De sade att han får vila efter detta

Andreas 2020-02-22 18:20:19
Aiden måste vara sliten nu

Backman 2020-02-22 18:20:18
Sega starka hästar vinner idag

Backman 2020-02-22 18:20:02
Aiden tar starten och håller undan

Backman 2020-02-22 18:19:40
Piraten mot aiden

Backman 2020-02-22 18:19:28
Behövde lopp i kroppen bara

Andreas 2020-02-22 18:19:10
Bra att vi kör olika iaf, vad kör du för DD?

Andreas 2020-02-22 18:18:50
Piraten är pensionsfärdig ;)

Backman 2020-02-22 18:17:07
Vad kan gå fel?